Comunicat sobre Ucraïna

Ucraïna ha estat un dels punts de conflicte més importants d’Europa des de la fi de la guerra freda, un conflicte ple de promeses trencades, manipulació mediàtica, ingerència estrangera, i guerra. Aquest conflicte neix, per una banda, dels canvis de poder en el sistema internacional de la postguerra freda, on trobem, per una banda, els Estats Units d’Amèrica i l’OTAN, amb una voluntat hegemònica i expansiva, sense importar si cal fer servir la pastanaga o el bastó, posant els ulls al buit de poder deixat per la dissolució de l’URSS, i en contraposició la Federació Russa, que busca conservar les restes de la seva antiga esfera d’influència soviètica, i com un animal ferit respon a l’aproximació de l’OTAN amb un comportament impredictible i fortament agressiu.

Per altra banda, aquest conflicte té arrels també en la realitat nacional interna de l’estat ucraïnès, un estat amb una divisió Est-Oest, amb una identitat lligada a les seves arrels russes i l’altra identitat purament ucraïnesa, i més propera a Europa. Destaquem la necessitat de no caure en narratives propagandístiques subjugades als interessos de la Federació Russa o dels Estats Units d’Amèrica, problema al qual ens enfrontem els comunistes i forces d’esquerres d’arreu del món, és imperatiu tenir un posicionament propi com a comunistes, i ser capaços de criticar a qui faci falta quan faci falta, sense caure en simplificacions absurdes del conflicte i equidistància.

El govern de Putin, actuant de forma reactiva per conservar la poca influència que li queda, està enviant a la mort a una generació de russos i ucraïnesos sota les falses consignes de lluita antifeixista i de preocupació per les vides dels russos del Donbass. Consignes falses ja que Putin no té cap problema amb el feixisme més descarat quan aquest està alineat amb els seus interessos, com és el cas del Grup Wagner, dirigit pel neonazi Dmitry Utkin, i, d’altra banda, mai ha tingut problema amb matar població civil, ni tan sols dins les seves fronteres. D’altra banda, la concepció de Putin sobre la naturalesa nacional Russa entra en contradicció directa amb la sobirania i autodeterminació d’Ucraïna, concebent la nació russa com una unió entre russos blancs (bielorussos), petits russos (ucraïnesos) i grans russos (russos). D’acord amb això expressem que qualsevol discurs que tracti de presentar a Rússia com a actor amb interessos humanitaris i antifeixistes és, com a mínim, ignorant. Els interessos actuals de Rússia se centren, cap a l’interior, en la preservació del poder en mans de Putin i les elits econòmiques, i cap a l’exterior, en la preservació de la seva esfera d’influència postsoviètica a tot preu, fins i tot amb la possibilitat de guerra nuclear. A més, la declaració de guerra ha servit per intensificar la repressió cap a les organitzacions progressistes de Rússia per part del govern, fins i tot de militants del Partit Comunista de la Federació Russa, que inicialment es va mostrar favorable a la intervenció al Donbass.

Denunciem que l’OTAN i els EUA, van seguir el camí de la ingerència per alinear Ucraïna als seus interessos i esfera d’influència. Així, buscant la dominació per part de l’Oest a l’Est d’Ucraïna, promovent la  suposada defensa dels valors de la mal anomenada “democràcia” liberal. Primer, derrocant el líder escollit democràticament.  Segon, finançant i armant l’esclafament militar i massacre de les protestes en resposta al canvi de règim, a l’est del país, de la mà de la ultradreta i grups obertament feixistes que encara conserven molta influència a l’estat. Tercer, il·legalitzant el Partit Comunista, que en les diferents eleccions havia rebut des de centenars de milers a milions de vots, i finalment mostrant el seu rebuig a qualsevol mena de diàleg i concessió cap a l’est d’Ucraïna, en especial el Donbass. Aquests fets han succeït  mentre veus dins els Estats Units, com el mateix Kissinger l’any 2014, ja havien alertat sobre les possibles conseqüències d’aquesta ingerència, arribant a preveure la guerra civil i la seva possible escalada a guerra entre estats.

També volem denunciar l’actitud de les potències capitalistes occidentals a l’esfera de l’OTAN de bloqueig econòmic cap a Rússia i de boicot cap a, no només productes, sinó també personalitats russes del món acadèmic, artístic i esportiu. Per una banda, la història ens ha demostrat com l’impacte que acaben tenint els bloquejos econòmics no afecten directament a la classe política responsable del conflicte, sinó a la classe treballadora nacional i internacional per l’encariment dels productes de primera necessitat. Per l’altra banda, entenem que el boicot i l’expulsió de persones per ser russos constitueix una forma de discriminació per nacionalitat. La classe treballadora no és la responsable dels conflictes imperialistes i no som els que hem de pagar les conseqüències de les seves agressions. Ens preocupa el perillós precedent que pot implicar en un possible creixement de russofòbia – i eslavofòbia – a Occident. 

De la mateixa manera, volem ressaltar  la hipocresia d’Occident  davant de l’arribada de refugiats ucraïnesos a països de la Unió Europea. Encara amb el record de la tragèdia que ha implicat la crisi dels refugiats de guerres com la de Síria, és indignant veure les diferències que els governs europeus i les seves classes polítiques exerceixen quan els refugiats són blancs. Entenem que la solidaritat internacional cap a les víctimes de conflictes armats ha de ser independent del color de pell, l’origen i la nacionalitat. Els esdeveniments ocorreguts a fronteres com la polonesa en què s’han dividit els refugiats blancs ucraïnesos i els racialitzats és només un dels exemples del racisme acceptat per la democràtica Unió Europea.

Des de la Joventut Comunista, en defensa de la pau i vida humana, destaquem la vital importància de lluitar contra els tambors de guerra que s’escolten al nostre voltant, dins la Unió Europea i l’OTAN, una guerra que ja ha començat contra no només mitjans de comunicació russos, sinó també contra tota narrativa que es qüestioni la narrativa occidental, i tracti de comprendre el conflicte més enllà de simplificacions que busquen crear una falsa imatge sobre els actors involucrats. No a la guerra!

Comitè Executiu de la Joventut Comunista de Catalunya

5 de març de 2022

La JCC rebutja les polítiques migratòries repressives i antihumanitàries de la UE

18Dec_WFDY

Manifest de la JCC pel Dia Internacional de les Persones Migrades

Avui 15 de desembre fa 25 anys que la ONU va aprovar la Convenció internacional sobre els drets de tots els treballadors migrats i les seves famílies. Aquesta convenció es va crear per a protegir els drets de les persones migrades sigui quin sigui la seva classe, raça, gènere o estatus de legalitat, creant un marc de respecte dels drets humans de les persones migrades. Malgrat que aquest text només marca les línies generals i deixa lliure l’aplicació de lleis a cada estat, a dia d’avui cap país de l’oest d’Europa ni de Nord Amèrica ha ratificat aquesta resolució. Aquest estats són per una banda, els que reben més migrants, i per l’altre, els causants de la majoria d’aquestes migracions amb l’espoli imperialista que duen a terme a la resta del món.

Europa i Nord Amèrica caminen cap a convertir els seus estats membres en veritables fortaleses nacionals, classificant segons la seva vàlua econòmica les persones que volen accedir-hi, ometent els drets humans de les persones que hi accedeixen de manera alegal. Al mateix temps, la seva implicació en guerres imperialistes és més forta que mai, causant que desenes de milers de persones hagin de fugir de la fam, la misèria i la mort cap als mateixos estats que no els volen acollir.

D’altra banda observem amb preocupació la pujada de forces polítiques filo-feixistes i racistes a pràcticament tot el territori europeu. El discurs de la por i l’odi cap a les persones migrades pren força mitjançant arguments fal·laços i esbiaixats originant cada any desenes d’atacs racistes contra la població migrada.

Per a totes aquestes raons i en motiu del dia internacional de les migrades, la JCC reitera el seu recolzament a totes aquelles persones que independentment del motiu han hagut de migrar del seu país. Instem a tots els governs europeus i particularment a l’espanyol a responsabilitzar-se de respectar els drets humans de les persones migrades sigui quina sigui la seva classe, raça o gènere, ratificant la Convenció aprovada per les nacions unides i a aturar les guerres i atacs imperialistes que obliguen a migrar a milions de persones cada any. Finalment reafirmem la nostra voluntat de combatre incondicionalment el racisme i totes les seves expressions.

Visca la solidaritat internacionalista!

Comunicat en solidaritat amb el poble grec

grecia-referendo5-580x421El passat diumenge 5 de juliol, el poble grec ha expressat un contundent NO a la proposta de memoràndum que volia imposar la Troika sobre les esquenes del poble grec.

El poble grec no s’ha deixat intimidar per les contínues amenaces dels creditors, així com els contes de terror explicats pels diferents mitjans de comunicació, grecs i internacionals.

La mera realització d’aquest referèndum, es tracta d’una victòria de la democràcia i la sobirania popular sobre el capitalisme neoliberal. La consulta al poble sobre qüestions clau, hauria de ser un motiu de normalitat democràtica i no una anomalia.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya considerem que la natura neoliberal de l’UE i el conjunt de l’Eurozona així com l’estreta vinculació del projecte europeu amb els interessos imperialistes dels EUA i l’OTAN confronta obertament amb principis com són la justícia social, la igualtat, la pau, la solidaritat i trenca amb qualsevol perspectiva de futur del jovent i el conjunt de pobles europeus.

Denunciem com el govern espanyol ha criminalitzat la realització d’aquesta consulta, arribant fins i tot a insinuar que “les urnes són perilloses”, tal com ha dit la ministra d’agricultura. En aquest cas, com en la Llei Mordassa, la repressió a la protesta, la negativa a un referèndum per l’autodeterminació de Catalunya, així com en tantes altres ocasions, han demostrat que el govern de Mariano Rajoy té autèntica fòbia a la democràcia.

També volem denunciar el govern d’Artur Mas, que falsament i retòrica defensa la celebració de consultes i plebiscits, i no s’ha pronunciat en defensa del referèndum grec mostrant així un silenci còmplice amb la Torika.

Des de la JCC celebrem la convocatòria d’aquest referèndum i del seu resultats, així com mantenim el nostre compromís de solidaritat amb la joventut i el conjunt del poble grec, en la seva lluita contra l’austeritat, vingui de qui vingui.

Visca el poble de Grècia!
Visca els pobles d’Europa!

Comitè Executiu de la Joventut Comunista de Catalunya

Barcelona, 7 de juliol de 2015

¡Colombia dice: basta! Nuevas amenazas contra militantes de la Unión Patriótica

up“Algunos estamos amenazados de muerte, por nuestra fidelidad desde cuando éramos jóvenes, a la Patria, al Pueblo, a los Trabajadores y a la causa del Socialismo”. Jaime Pardo Leal

Denunciamos ante la opinión pública nacional e internacional las nuevas amenazas que a nombre de los grupos paramilitares han recibido miembros de los movimientos sociales, políticos y populares, así como los candidatos y candidatas que en representación de la UP participarán en la próxima campaña electoral.

Las recientes amenazas, en contra de Aída Avella, presidenta de la Unión Patriótica, y Andrés Gil, vocero del movimiento social y político Marcha Patriótica, son muestra clara de una democracia fallida, con estructuras asesinas dentro y fuera de las instituciones, ligadas y entrelazadas con un paramilitarismo que sigue vivo, para violentar la participación política de las clases populares. Las amenazas se acrecientan, la desigualdad se profundiza, y continúa la estigmatización y la exclusión en algunos medios de comunicación.

Defender y proteger la participación del movimiento popular es asunto de todo el pueblo, de todas las organizaciones político-sociales y sus dirigentes, que hoy ven su derecho a participar hacia la construcción de una paz democrática con justicia social, amenazado por el crimen y el miedo.

CONDENAMOS TERRORISMO DE ESTADO COMO MODELO DE SOLUCIÓN A LA PROBLEMÁTICA COLOMBIANA

Exigimos:

1. Al Gobierno Nacional actuar con contundencia ante las organizaciones criminales, destapar sus integrantes y sus verdaderos autores, sacar a la luz a quienes no solo propagan la continuidad de la guerra, sino que, con sus acciones, participan en la orientación de los crímenes, la violación de los derechos humanos y se lucran de ellos.

2. Llamamos al pueblo, sus organizaciones y la comunidad internacional, a pronunciarse ante el Presidente de la República y el Ministro del Interior por garantías, que respondan a la situación y el derecho a la participación. Nuestro llamado a la solidaridad lo acompañamos de nuestro respaldo a todas las víctimas y sus familias. A todas y todos, trabajadores (as), campesinos (as), soldados (as), guerrilleros (as), los Indígenas, los jóvenes; los convocamos a trabajar por una salida política al conflicto social y armado, por un nuevo país donde sean escuchadas las ideas y propuestas, y podamos sin más víctimas, sin amenazas, sin violaciones a los derechos humanos, escoger y determinar nuestro rumbo.

Solicitamos a la comunidad internacional:

1. Se continúe con el seguimiento y el monitoreo frente a la grave situación de derechos humanos y agresión e intimidación permanente a los luchadores sociales en Colombia.
2. Realizar seguimiento sobre las investigaciones que se adelanten frente a los hechos de la presente denuncia.
3. A los organismos internacionales encargados de velar por los Derechos Humanos En el marco del cumplimiento de su mandato, prestar toda su gestión para que las actuaciones del Estado Colombiano se apeguen a las normas internas y externas que se ha comprometido a respetar y que se inicien las investigaciones a que haya lugar por el desconocimiento de las mismas.
4. A la comunidad Nacional e Internacional y a las organizaciones defensoras de Derechos Humanos emitir pronunciamientos sobre esta denuncia.

Madrid, a 7 de mayo del 2015

Organizaciones y personas firmantes:

Asociación Jorge Adolfo Freytter Romero
Área Migraciones Izquierda Unida, Región de Murcia
Anticapitalistas-Madrid
Asociación Gallo Rojo
ASPA-Córdoba
ASPA-Málaga
ASPA- Granada
Ateneo Popular de Solidaridad entre los Pueblos
Aleyda Collazos Muñoz, Córdoba- España.
André Veraart, Bélgica
Asociación Pro Inmigrantes de Córdoba (APIC – Andalucía Acoge)
Asociación Europea de Víctimas del Conflicto Armado Colombiano (ASEVICOM)
Bloque Estudiantil de Somosaguas
Transformando, SCA-Cooperativa de Economía Social y Solidaria, Adamuz-Córdoba
Colectivo de Colombianos-as refugiados-as en Asturias “Luciano Romero Molina”
COMADEHCO
Comité AIPAZCOMUN, Suiza
Colectivo Autónomo de Trabajadores – CAT, València
Eliécer Jiménez Julio, Periodista exiliado político en Suiza.
Eduardo Muñoz Cañuelo, Córdoba
Encarnación Marín García, Sevilla
Foro Internacional de Víctimas
Fausto Guzmán Guzmán, Córdoba
Intersindical Valenciana
Izquierda Castellana
Juventud Comunista Colombiana, Madrid
Joventut Comunista de Catalunya
Latinos en Movimiento, Región de Murcia
Luis Negara Pérez, Córdoba-España
Movimiento Social y Político Marcha Patriótica, Capítulo E. Español
Movimiento Social y Político Marcha Patriótica, Capítulo Alemania
Movimiento Social y Político Marcha Patriótica, Capítulo Valencia
Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes de Estado, Capítulo Madrid.
Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes de Estado, Capítulo Valencia.
María Cano Marín, Sevilla-España.
Observatorio Conflicto y Paz U. Distrital, Bogotá, Capitulo Europa.
Olga Ramirez López, Córdoba- España
Plataforma de Solidaridad con Colombia
Partido Comunista Colombiano, Madrid-España
Partido Comunista Colombiano, Valencia-España
Partido Comunista Colombiano, Andalucía-España
Partido Comunista Colombiano, Bélgica
Plataforma Justicia por Colombia
Pedro Nolasco Présiga, Miembro Equipo Internacional de Fensuagro.-CUT
Patricia Salomé Quintero Cabrales, Docente, Bélgica
Rosario Gutiérrez Sancho, Córdoba-España
Rafael Sánchez Luque, Córdoba-España
Soldepaz Pachakuti
Unión de Jóvenes Comunistas de España

Prou assassinats, persecució i tortura contra el jovent comunista d’Ucraïna

00-kpu-member-the-ukraine-30-01-14Com a resultat d’un cop d’estat, que succeí a Kíev el febrer de 2014, un règim feixista, criminal i oligàrquic s’ha establert a Ucraïna. Sembla que amb la guerra civil no en té prou aquest règim, també han declarat obertament la guerra als treballadors, al Partit Comunista d’Ucraïna (KPU) i a la Unió Leninista de Joves Comunistes d’Ucraïna (LKSMU o Komsomol).

Després d’intentar prohibir les activitats del Partit Comunista i apartar-los de la vida política d’Ucraïna, el règim ha començat a eliminar físicament als militants comunistes. Donem només un pocs exemples de la repressió i intimidació física cap a membres de la Komsomol:

– Igor Plitsyn, secretari del Comitè Local de Kíev, el desembre de 2014, va ser brutalment apallissat quan vint sicaris armats amb martells i porres van entrar dins d’una de les seus del KPU, mentre ell hi estava dins. També van destruir material del Partit.

– Mikhail Kononovich i Alexander Kononovich, germans, primer secretari del Comitè Central i primer secretari del
Comitè Regional de Volyn, han sigut segrestats fins a dues vegades per les bandes feixistes.

– Alexander Nekrot, editor en cap del web “Red Volyn”, els nazis li van cremar la casa i va ser obligat a
refugiar-se a Rússia junt amb la seva dona.

– Olga Smirnova, de 17 anys, va ser greument apallissada i obligada a abandonar casa seva amb la seva mare per
refugiar-se a Bielorrússia.

– Denis Chubakha, membre del Comitè Central, va ser segrestat a la zona controlada per l’exèrcit ucraïnes de
Donetsk, per organitzar protestes ciutadanes contra els excessos de les unitats punitives de l’Exèrcit
d’Ucraïna.

– Alexander Efimov, primer secretari del Comitè Regional de Donetsk, mentre la zona era sota control de les
autoritats de Kíev, va ser apallissat per participar en les manifestacions del març de 2014.

– Vitaly Shelehov, primer secretari del Comitè Regional de Kharkiv, està sota investigació criminal, per
organitzar manifestacions anti-guerra.

– Alexander Alexandrovsky, estava perseguit per tenir propaganda anti-guerra, va tenir el temps just per
refugiar-se a la frontera Rússia, quan nazis armats van arribar a casa seva per eliminar-lo físicament.

– Vitali Mazur, membre del Comitè Central per la regió de Chernivtsi, va ser apallissat i obligat a abandonar el
país per participar en manifestacions anti-guerra.

– Oleg Schcherbak, de Slavyansk, amb l’entrada de les forces armades d’Ucraïna, els nazis li van cremar a
l’esquena l’escut d’armes d’Ucraïna. També va ser obligat a desplaçar-se a Kíev.

– Andrey Pokaznoy, president de la Comissió de Control Central, va ser expulsat de La universitat a Ivano-
Frankivsk per organitzar la campanya “Joves Comunistes per la Pau”

– Dmitry Vlasyuk, va ser brutalment apallissat (va perdre dues dents i va ser apunyalat diverses vegades), perquè
havia organitzat un recol•lecta d’ajuda humanitària per a la població civil que està patint el conflicte del
sud-est d’Ucraïna.

– Sergei Kucher, membre del Comitè Central per la regió de Zhytomyr, va ser brutalment apallissat durant la
manifestació contra l’abolició dels programes de garantía social.

Al voltant de 1.500 comunistes i membres del Komsomol han abandonat el país intentant evitar represàlies. Durant l’any passat a Ucraïna 48 comunistes han sigut assassinats, 152 estan desapareguts, 300 es troben detinguts i al voltant de mil membres del KPU i la Komsomol estan sent investigats per càrrecs penals.

Les forces de l’ordre refusen exercir l’acció penal contra els segrestos i atacs a les oficines del KPU i la Komsomol. El Partit Comunista i la Komosomol han tingut grans pèrdues materials en els robatoris i les cremes de les seves propietats, per valor de milions de dòlars. Més de quatre dotzenes de vehicles del partit han sigut robats i no s’ha instituït ni una sola causa penal contra els nazis i els bandits.

La Federació Mundial de la Joventut Democràtica condemna novament els recents esdeveniments a Ucraïna, els quals estan connectats amb la violència dels nazis i feixistes d’Ucraïna, amb el suport indirecte de diversos poders en la UE i els EUA.

La FMJD condemna fermament el règim de Kíev el qual a llançat una onada de repressió i violència física contra els militants de la Komsomol. Fem una crida a la comunitat progressista del món, així com als líders dels països de la UE que tenen influència sobre Kíev, de fer tots els esforços per tal establir una verdadera democràcia a Ucraïna i aturar la persecució a la Unió Leninista de Joves Comunistes d’Ucraïna, en comptes de dir paraules buides sobre la necessitat de suport cap a la “jove democràcia ucraïnesa”.

Budapest, 21 d’abril de 2014
Federació Mundial de la Joventut Democràtica

La FMJD condemna els atacs xenòfobs a Sud-àfrica

stop4La Federació ha estat seguint amb molta preocupació l’escalada d’atacs a Sud-àfrica contra migrants de Zimbabwe, Malawi, Moçambic, Angola, Congo i altres nacionalitats, principalment africanes.

Deu migrants han sigut brutalment assassinats en aquest país durant aquests atacs xenòfobs, a part dels centenars de ferits. Els països de les víctimes estan repatriant als seus ciutadans i la situació està degenerant cap a una violència generalitzada, afectant als interessos de Sud-àfrica. Aquesta és una molt mala situació. La Federació Mundial de la Joventut Democràtica aposta pel respecte a la vida, l’esperit d ela tolerància, la unitat i la diversitat, així com creu que la violència no ha de ser resposta amb més violència. No condonem el racisme, l’afrofòbia o qualsevol altre tipus de discriminació i avui tampoc ens podem quedar en silenci.

Denunciem i repudiem aquestes accions, així com instem a la autoritats i a la joventut de tots els països a prendre accions per aturar la situació. La FMJD crida a parar aquests atacs inacceptables que no es poden justificar de cap manera.

Aplaudim als sud-africans que han participat a la manifestació de condemna dels atacs que s’ha celebrat a Durban, i instem els altres a entendre que cap nació pot sobreviure isolada. Més que mai necessitem que els sud-africans en la contínua marxa per un món sense imperialisme i on la pau i prosperitat regnin per tots. Volem recordar que el 25 de maig l’Àfrica recordarà la fundació de la Organització de la Unitat Africana, que va tenir un rol central en la mobilització de la solidaritat internacional per la fi del Apartheid.

Budapest, 17 d’abril de 2015
Federació Mundial de la Joventut Democràtica

Óscar López Rivera excarceració ja!

oscar lopez riveraLa Federación Mundial de Juventudes Democráticas expresa su total apoyo a la campaña internacional por la liberación de Oscar López Rivera, símbolo de la patria irredenta que es Puerto Rico. Con 72 años de edad, el próximo mes de mayo va a cumplir 34 años de prisión en las cárceles del imperio estadounidense por luchar por la libertad de su patria última colonia de América. Oscar ha sido continuador y ejemplo de la lucha por liberar a Puerto Rico e integrarlo a Latinoamérica, que es su entorno natural, histórica y espiritualmente dicho. El movimiento para excarcelarlo ha logrado que gente de diferentes ideologías religiosas, políticas, sindicales, grupos de interés, grupos de presión, gente de pueblo, de luchas comunitarias, se hayan involucrado en la solicitud al presidente de Estados Unidos en reclamo de su excarcelación, no de su liberación, porque él es un hombre libre.

La lucha de Oscar López Rivera es por su pueblo y la lucha ya consensuada del pueblo de Puerto Rico, por encima de cualquier diferencia, es por Oscar. Esa imbricación de pueblo y líder, de líder y pueblo, para la salvación mutua, se da en la lucha para excarcelar a Oscar y con esa lucha nos liberamos un poco cada uno de nosotros.

La juventud progresista y antiimperialista del mundo, toma como bandera suya la lucha para excarcelar a Oscar, fortalece el reclamo moral que hacemos al Presidente de Estados Unidos para que comprenda, que tiene en la cárcel a uno de nuestros hijos más preclaros y cada día que pasa en prisión, es un acto de tiranía, ejercida a nombre de la fuerza bruta, porque no existe razón, ni en derecho ni en justicia, para que esa opresión de una nación contra un hombre por sus ideales, subsista.

Comitè Central de la FMJD
Budapest, 7 d’abril de 2014

Frente la agresión imperialista, unidad, solidaridad y lucha: Comunicat de la Joventut Comunista de Veneçuela

jcv_logo1La Juventud Comunista de Venezuela (JCV) expresa su más profundo rechazo a la orden ejecutiva firmada por el Presidente Barack Obama, el pasado 9 de marzo, cuando declaró “Emergencia Nacional”, tras calificar a Venezuela como una “inusual y extraordinaria amenaza a la Seguridad Nacional y a la Política Exterior de los Estados Unidos”.

La política injerencista de los polos imperialistas norteamericano y europeo contra Venezuela se ha intensificado durante los últimos meses; las sanciones unilaterales contra el Estado venezolano, las recurrentes declaraciones de altos funcionarios norteamericanos, así como del Parlamento Europeo, han dejado en evidencia el desarrollo de una conspiración internacional contra el Proceso Bolivariano.

Bajo el manto de la supuesta lucha por los “derechos humanos”, los voceros del imperialismo han tratado de disfrazar estas nuevas agresiones contra nuestro pueblo como si se tratasen de acciones legales contra funcionarios específicos del Gobierno venezolano. Sin embargo, no podemos olvidar las nefastas consecuencias sufridas por los pueblos que también se les declaro como amenaza a la Seguridad Nacional norteamericana como Nicaragua (1985), Panamá (1988), Libia (2011) no sólo implicaron intervención militar directa, sino también bloqueos económico, abierto apoyo y financiamiento a fuerzas paramilitares para confrontarlos los gobiernos de esos países.

El crecimiento exponencial del asedio imperialista contra Venezuela tiene como objetivo estimular las acciones sediciosas a lo interno del país, a fin de provocar escenarios similares a los promovidos en Libia, Siria y Ucrania. La ofensiva fascista protagonizada por la derecha venezolana en febrero del 2014, estaba orientada a generar un clima de ingobernabilidad para desatar una guerra civil y así justificar una intervención militar directa del imperialismo en nuestro país.

Venezuela no solo es el principal reservorio energético en América Latina para los monopolios norteamericanos sino que además es el principal obstáculo para la recomposición hegemónica del imperialismo en la región y un referente mundial para las fuerzas que hoy resisten la ofensiva criminal del gran capital.

Frente a las presiones imperialistas que buscan “torcer el brazo” al pueblo venezolano, hacemos un llamado al Gobierno Nacional a mantener la firmeza con la que viene actuando contra las fuerzas fascistas que intentan liquidar el Proceso Bolivariano. Los responsables de las muertes de inocentes el 2014 y del plan desestabilizador deben pagar por sus actos. La defensa del proceso pasa también por su profundización; golpear a las fuerzas capitalistas que internamente participan del plan de boicot y sabotaje.

La JCV convoca a la juventud venezolana al impulso de una gran ofensiva nacional antiimperialista; dirigida a elevar la conciencia revolucionaria de nuestros jóvenes y así construir la más amplia unidad patriótica y antiimperialista. Los jóvenes venezolanos debemos actuar hoy más que nunca a la altura de nuestra gloriosa historia de lucha, como protagonistas de primera línea en la batalla por la defensa de la patria.

Para contener los planes de agresión directa que se propone el imperialismo es necesario profundizar la solidaridad en todos los rincones del mundo. Convocamos a las organizaciones juveniles y estudiantiles antiimperialistas,
especialmente a la Federación Mundial de Juventudes Democráticas (FMJD) y a la Organización Continental Latinoamericana y Caribeña de Estudiantes (OCLAE) a desarrollar iniciativas de rechazo a la orden ejecutiva aprobada por EEUU contra Venezuela. La “Campaña internacional de Solidaridad con la Revolución Bolivariana”, impulsada por la FMJD, es una importante iniciativa que debemos asumir con fuerza para hacer escuchar la voz de los pueblos del mundo contra el imperialismo.

¡Decidimos ser libres!

¡Antiimperialistas siempre!

Comisión ejecutiva nacional del consejo general de la Juventud Comunista de Venezuela
Caracas, 15 de marzo de 2015

Solidaritat amb Veneçuela

maduro_0El passat 19 de febrer, la justícia veneçolana va ordenar la captura i el processament d’Antonio Ledezma, alcalde de Caracas i un dels màxims referents de l’extrema dreta veneçolana. Està acusat per la participació en el pla colpista desarticulat l’11 i 12 de febrer.

Aquest home és el responsable polític de nombrosos assassinats durant els anys 80, es també un dels principals líders de l’extrema dreta i que han promocionat “La salida”, els violents avalots que han tingut lloc aquests darrers temps a Veneçuela.

Més enllà d’això, ha participat d’un intent colpista d’enderrocar el govern legítim de Maduro, juntament amb diversos membres de l’exèrcit veneçolà, tot amb l’ajuda de l’extrema dreta uribista de Colòmbia i els governs dels EUA i d’Espanya.

El que hauria de ser normal en qualsevol democràcia, és a dir, detenir a un colpista, sembla ser que pels nostres medis de comunicació i algunes forces polítiques, és quelcom que Veneçuela no pot fer.
El que no ens diuen és que els desagrada profundament que els veneçolans decideixin el seu propi futur sense ingerències externes.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya, volem reiterar el nostre ferm suport a la Revolució Bolivariana, i als nostres referents, la Juventud Comunista de Venezuela i la Juventud del Partido Socialista Unido de Venezuela. Així com defensem el dret que té l’Estat Veneçolà a impartir justícia contra els intents colpistes que volen enderrocar per la violència la democràcia i la Revolució.

Volem denunciar la implicació reiterada que ha tingut el PP en el llarg del temps, en els afers interns d’un país sobirà i en intentar enderrocar la Revolució Bolivariana, a través de tota mena de conspiracions i ingerències.
Finalment volem denunciar el paper que han jugat molts mitjans de comunicació espanyols, manipulant quan no mentint sobre aquest cas. Exercint més que de mitjans de comunicació independents, de portaveus del imperialisme.

Visca el poble veneçolà!
Visca la Revolució Bolivariana!

Solidaritat amb els 8 internacionalistes detinguts vinguts d’Ucraïna

11021208_629933043774511_4033672725028328169_nEl passat divendres 27 de febrer, la Policia Nacional va detenir 8 internacionalistes d’arreu d’Espanya per haver combatut en el conflicte que, des de fa poc més d’un any, enfronta al govern titella dels EUA i la UE de Kíev i les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk.

Se’ls acusa de combatre en una organització terrorista, d’assassinat i d’afectar la neutralitat d’Espanya. Totes aquestes acusacions tenen dubtosa validesa legal, quan no és il·legal participar en conflictes estrangers, com tampoc es consideren a les milícies del Donbass com a organitzacions terroristes.
Al·legar també la “neutralitat” d’Espanya en el conflicte, frega el ridícul. Espanya, com tota la UE ha estat des del minut zero recolzant l’EuroMaidan i el subsegüent govern colpista.

Aquesta neutralitat queda encara més entredita quan no s’han detingut als mercenaris espanyols que lluiten al bàndol de la Junta colpista de Kíev.

Aquestes detencions s’emmarquen dins l’espiral repressiva que està prenent l’Estat Espanyol en aquests darrers temps, amb infinitat de casos: Isma i Dani, Llei Mordassa, Operació Pandora, i un llarg etcètera.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya condemnem amb fermesa la persecució d’aquells qui lluiten en les milícies antifeixistes del Donbass així com la criminalització de l’internacionalisme proletari.

Volem denunciar també un cop més, la complicitat de certs mitjans de comunicació, per la cobertura que han fet d’aquest cas, actuant més com a mitjans de propaganda del règim, que com a mitjans independents que se suposa que són.

Per tot això, convoquem a totes i tots els antifeixistes a la concentració d’avui, 5 de març, a les 20:00 hores a la plaça Universitat en solidaritat amb els companys detinguts.

L’internacionalisme i la lluita contra el feixisme no són cap delicte!
No passaran!