Dia de la Nakba: La JCC en solidaritat amb el poble palestí

Lamentablement aquesta setmana observem com Israel està incrementant l’acció repressiva contra la població palestina en una ofensiva que des de dilluns passat s’ha cobrat la vida de més de 120 palestins, d’entre ells una trentena d’infants, i que deixa prop d’un miler de ferits.

La nova situació de tensió que s’està vivint al territori palestí s’origina fruit de la constant repressió que exerceix l’Estat d’Israel contra Palestina. En aquesta ocasió l’inici d’aquesta onada de confrontació s’origina pels desallotjaments ordenats per la Cort Suprema d’Israel contra famílies palestines dels darrers barris palestins de Jerusalem Est per tal que siguin ocupades per colons israelians i per la coincidència d’aquest procés tant amb la “Marxa de la Bandera”, en la que grups nacionalistes i d’extrema dreta d’Israel intimiden a població palestina, com amb l’asfíxia duta a terme contra els palestins durant la celebració del Ramadà, impedint o interrompent cerimònies religioses.

Davant aquesta situació, els palestins no s’han mantingut impassibles i s’han rebel·lat contra els grups sionistes armats, contra la policia i contra l’exèrcit d’un estat repressor altament militaritzat. Observem atònites com davant d’aquest exercici d’autodefensa els mitjans de comunicació generalistes parlen de l’escalada de tensió com una relació de parts iguals en les quals s’obvia que a una banda hi ha un estat repressor altament militaritzat, amb un control pràcticament total del territori i una forta capacitat defensiva i ofensiva i a l’altra una població disseminada pel territori, amb limitacions o supressions de drets fonamentals i amb precàries estructures institucionals.

L’ofensiva iniciada ahir per l’exèrcit Israelià envaint part de la Franja de Gaza és un pas més en la seva voluntat aniquiladora del poble palestí i en la política territorial expansiva d’Israel. Ofensiva que viola, com cada acció d’Israel contra Palestina, el Dret internacional i que és suportada per les potències imperialistes occidentals entre les quals es troben els Estats Units i els països de la Unió Europea.

Avui, 15 de maig, Dia de la Nakba, altrament anomenat “Dia de la catàstrofe”, es commemora la primera gran expulsió de població palestina fruit de la proclamació de l’Estat d’Israel el 1948. L’actuació d’Israel seguirà sent impune mentre no canviï la correlació de forces i la comunitat internacional segueixi impassible davant la vulneració de drets humans que es comet als territoris palestins.

Per tot això, des de la Joventut Comunista de Catalunya:

  • Condemnem l’ofensiva israeliana contra la Franja de Gaza, les accions contra la població palestina a Cisjordània, els atacs contra les famílies palestines de Jerusalem Est i el conjunt de l’acció repressiva contra la població palestina.
  • Expressem la nostra solidaritat amb el poble palestí en la seva lluita i aixecament contra l’estat opressor d’Israel i la seva ocupació il·legal.
  • Rebutgem la manipulació exercida per mitjans de comunicació i organitzacions polítiques que equiparen ambdues bandes i justifiquen l’actuació de les forces militars israelianes.
  • Reivindiquem el dret a l’autodeterminació del poble palestí, la fi de l’ocupació sionista, el retorn dels refugiats i exiliats i l’alliberament dels presos polítics.
  • Fem una crida a la joventut treballadora catalana a mobilitzar-se i solidaritzar-se amb el poble palestí des d’una ferma consciència de classe i de convicció antiimperialista per pressionar a les autoritats locals, nacionals i estatals a posicionar-se a favor del poble palestí.

Comitè Executiu de la JCC

15 de maig del 2021

.