Declaració Conjunta d’Organitzacions Juvenils Comunistes, Progressistes i Antiimperialistes d’arreu món: Solidaritat amb la joventut i el poble estatunidenc.

Les Organitzacions Comunistes, Progressistes i Antiimperialistes que firmen conjuntament aquesta declaració condemnem els actes criminals més recents dels EUA: el brutal assassinat de l’afroamericà George Floyd a mans de la policia i la violenta repressió i l’intent de criminalització de la lluita contra el racisme, les injustícies i la desigualtat social. Aquests fets han mostrat, un cop més, la crueltat dels EUA i de l’administració Trump contra els treballadors i el poble dels Estats Units.

La joventut nord-americana és una de les principals víctimes de les polítiques antipopulars de les administracions dels EUA. Els crims racistes, la violència policial i la repressió mai s’han aturat. És més, milions de persones no tenen casa. No tenen accés als nivells d’educació més elevats, no tenen accés als serveis de salut més bàsics, viuen amb treballs precaris i mal pagats i s’han d’enfrontar a calamitats socials enormement dures, com el racisme i la discriminació. Per això protesten. Per això resisteixen.

Els EUA han intentat amagar a qualsevol preu la dramàtica situació i el deteriorament de la seva població durant l’epidèmia de la COVID-19, una realitat agreujada per les incompetents mesures adoptades per l’administració Trump, que n’han empitjorat les dimensions de les conseqüències socioeconòmiques.

Aquesta situació ha posat de manifest la natura del capitalisme i les seves fuetades socials, incloent-hi les enormes injustícies i desigualtats que configuren la realitat social dels EUA – com la manca d’accés a sanitat gratuïta o la pobresa – que són conseqüència de les successives polítiques de les administracions nord-americanes, servint al poder econòmic.

Atrapat en les seves contradiccions, els EUA – com també la majoria de les “democràcies liberals” occidentals – es recolzen cada vegada més en mecanismes repressius per intentar controlar el descontentament popular, resultant en un augment de la brutalitat policial. El racisme i la discriminació en són suports afegits, amb l’objectiu de dividir la classe treballadora, alimentant encara més la brutalitat policial.

La conjuntura experimentada als EUA ha posat de manifest el sistema capitalista i la seva naturalesa explotadora, opressiva, depredadora i agressiva, així com el paper de l’imperialisme nord-americà, que intenta amb totes les seves forces fer front a la seva decadència i a la crisi del sistema capitalista, imposant agressions, interferències i guerres contra pobles i països a través de l’OTAN i la UE.

Els problemes del món no tenen solució dins del sistema capitalista i es veuen agreujats per l’ofensiva de l’imperialisme, especialment als EUA, i l’aprofundiment de les seves contradiccions, exposades pel brot de la COVID-19.

La solució és la lluita antiimperialista, la pau, la sobirania dels pobles, els drets dels i les treballadores i la joventut; la lluita per la superació revolucionària del sistema capitalista – pel socialisme, que segueix sent necessari.

Ratifiquem la nostra solidaritat amb la joventut, els i les treballadores i el poble dels EUA, i especialment amb la joventut comunista, que es troben actualment en una batalla contra l’administració Trump i que, malgrat rebre tota mena d’atacs i vexacions als seus drets, segueixen lluitant per una societat diferent.

Al capitalisme no podem respirar.

Per la solidaritat de totes les joventuts i tots els pobles!

Per la lluita antiimperialista!

                    

COMAC, Bèlgica

Federació de la Joventut Comunista, Argentina

Federació de la Joventut Comunista Italiana

Federació d’Estudiants d’Índia

Federació Nacional de les Joventuts del Nepal

Joventut Socialista Obrera Alemanya

Joventut Comunista d’Àustria

Joventut Comunista de Catalunya

Joventuts Comunistes de Colòmbia

Joventut Comunista de Dinamarca

Joventut Comunista de Grècia

Joventut Comunista de Mèxic

Joventut Comunista dels Pobles d’Espanya

Joventut Comunista de Perú-Pàtria Roja

Joventut Comunista de Suïssa

Joventut Comunista de Turquia

Joventut Comunista de Veneçuela

Joventuts Comunistes de Xile

Joventut Comunista d’Israel

Joventut Comunista Peruana

Joventut Comunista Portuguesa

Joventut Comunista Revolucionaria, Suècia

Joventut Tudeh d’Iran

Joves Comunistes d’Itàlia

Joves Socialistes del Partit Socialista Obrer de Croàcia

Lliga dels Joves Comunistes de Gran Bretanya

Lliga dels Joves Comunistes de Iugoslàvia, Sèrbia

Lliga dels Joves Comunistes de Sudàfrica

Lliga dels Joves Comunistes del Partit Comunista dels EEUU

Lliga dels Joves Comunistes dels EEUU

Moviment de la Joventut Comunista dels Països Baixos

Moviment dels Joves Comunistes de França

Nova Galicia, Joventut del Bloc Nacionalista Gallec

Organització de la Joventut del Partit de la Independència Africana de Cap Verd

Organització Juvenil Democràtica Unida, Xipre

UJSÁRIO, Sàhara Occidental

Unió de la Joventut de Bangladesh

Unió de la Joventut Comunista, Brasil

Unió de la Joventut Socialista, Brasil

Unió de Joves Comunistes de Siria – Joventut Khaled Bagdash

Unió de Joves Comunistes d’Espanya

Unió de Joves Comunistes-Leninistes de la Federació Russa

Unió d’Estudiants Socialistes, Sri Lanka