Solidaritat amb la SKOJ i el camarada Aleksandar Djenic

Recentment la Federació Mundial de la Joventut Democràtica rebé la notícia d’un atac físic directe per part dels neofeixistes. Aquest atac agressiu tingué lloc durant el mes passat contra membres del Nou Partit Comunista de Iugoslàvia (NKPJ) i la Lliga de Joves Comunistes de Iugoslàvia (SKOJ), la qual és membre de la FMJD.

L’atac dels neofeixistes més recent succeí a Belgrad i a Novi Sad fa pocs dies, i fou contra diversos militants del Nou Partit Comunista de Iugoslàvia (NKPJ) i la Lliga de Joves Comunistes de Iugoslàvia (SKOJ). Específicament, l’objectiu dels atacs va ser el camarada Aleksandar Djenic, el qual fou el secretari general de la Lliga de Joves Comunistes de Iuogslàvia (SKOJ), i ara membre del secretariat del Nou Partit Comunista de Iugoslàvia (NKPJ). Tot i això, va ser arrestat per la policia per defensar-se. Aquesta no és la primera vegada que Aleksandar Djenic és l’objectiu de les organitzacions neofeixistes. En contrast amb la realitat dels fets, el camarada Aleksandar Djenic ha sigut condemnat per ofensa criminal.

La Federació Mundial de la Joventut Democràtica vol expressar la seva solidaritat amb la SKOJ i el camarada Aleksandar Djenic, i també recolza la NKPJ i la SKOJ en la seva demanda per retirar els càrrecs contra el camarada Aleksandar Djenic.

La Federació Mundial de la Joventut Democràtica condemna tots els atacs dels clergues d’extrema dreta contra els militants del NKPJ i la SKOJ, i entén que aquests atacs són de caràcter ideològic i polític. És molt alarmant com els neofeixistes d’estan expandint per diversos països d’Europa, i la FMJD com a federació democràtica, continuarà condemnant aquests atacs a l’hora que fa una crida a la solidaritat internacional amb els pobles que s’estan enfrontant a les agressives accions de les organitzacions neofeixistes.

Comitè Central de la FMJD

22/10/2014