Declaració de la FMJD sobre l’alliberament dels 5 herois cubans

5Heroes_4Un nou balanç de forces a nivell internacional s’ha imposat amb els recents desenvolupaments que el món està vivint. Per un cantó, la crisi econòmica i l’increment de les agressions del imperialisme contra la classe obrera i els sectors populars. Per altre, l’augment dels grups i forces feixistes en molts llocs del planeta amb el clar recolzament de les forces imperialistes. També, l’ocupació, intervenció, invasió i guerra contra la llibertat dels pobles. Enfrontant-se a això trobem un ampli grup de pobles, especialment les forces progressistes, patriòtiques i d’esquerres. A més, cal afegir l’esperança de les forces emergents que estan en contra aquests atacs dels neonazis i neofeixistes.

Avui estem vivint un dels canvis en el mapa mundial amb l’alliberament dels 5 herois cubans com a presoners dels EUA després de 15 anys a la presó. La victòria per a la Revolució Cubana i els pobles està coronada amb l’admissió per les autoritats americanes, després de les paraules del President, que després de 56 anys de bloqueig contra Cuba, aquest ha sigut un fracàs.

La Revolució Cubana va guanyar una victòria per a tots els pobles oprimits del món, una victòria que ratifica clarament l’encert de la resistència contra l’ocupació i el control sobre la salut i les vides dels pobles.

Sota la lluita antiimperialista i el moviment de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica, sempre hi ha hagut una lluita per la fi del bloqueig, l’alliberament dels 5 herois cubans i l’alliberament dels pobles d’Amèrica Llatina, amb el que cal afegir també que la joventut cubana ha estat sempre recolzant a la FMJD en els seus alts i baixos, jugant un rol essencial mantenint aquesta federació lluitant pels beneficis i aspiracions dels pobles.

La FMJD i les seves organitzacions membre feliciten al poble cubà i a la seva revolució per guanyar una nova batalla per l’alliberament de Cuba i pel socialisme. Felicitem també als 5 herois cubans i als seu poble per la seva victòria i la seva perseverança. Per últim, la FMJD desitja que aquest esdeveniment permeti crear i que existeixi més responsabilitat per al poble de Cuba i del món, mantenint la mirada atenta en els passos futurs dels EUA, així com en qualsevol nova formació o mètode sota els quals les forces imperialistes intentin de provocar o atacar el poble de Cuba.

Conjuntament, frec a frec, derrotarem al imperialisme, ja que res podem guanyar excepte la nostra verdadera llibertat.

 

Comitè Central de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica

Budapest, desembre de 2014