FAQ

 

 • Quin és el vostre referent partidari?

La JCC som la joventut de Comunistes de Catalunya, partit sorgit el 2014 arran del procés d’unitat entre el PCC (Partit dels i les Comunistes de Catalunya) i militants destacats del PSUC-Viu (Partit Socialista Unificat de Catalunya-Viu).

 

 • Quin és el vostre referent sindical?

Participem en Acció Jove, la branca juvenil de Comissions Obreres de Catalunya. 

 

 • Quin és el vostre sindicat estudiantil de referència?

El nostre sindicat de referència és l’Associació d’Estudiants Progressistes, l’AEP. També treballem a les assemblees de facultat, ja que considerem que el moviment estudiantil va més enllà de les estructures sindicals i abasta tot l’associacionisme i assemblearisme estudiantil. 

 

 • Com us organitzeu?

En l’àmbit territorial, ens reunim en col·lectius (també en l’àmbit estudiantil i en l’àmbit laboral – centre de feina-), compostos per un mínim de 3 persones. Quan en un territori (generalment municipis, però en el cas de Barcelona, un districte, o en el cas universitari, a unis o facultats) tenim 3 col·lectius, constituïm un comitè, que és una estructura intermèdia.

Pel que fa a l’esfera nacional, els òrgans són el Comitè Central, el Comitè Executiu i el Secretariat, cadascun amb uns membres i unes funcions assignades.

En resum, el nostre mètode organitzatiu és el del centralisme democràtic.

 

 • Quina és la vostra posició sobre la qüestió nacional? Sou independentistes?

Defensem la República Catalana lliurement confederada amb la resta de pobles de l’Estat Espanyol. Estem a favor del dret a l’autodeterminació però no som independentistes, tot i que tenim militants que ho són i  d’altres que no.

 

 • Quina posició vau tenir respecte al referèndum de l’1 d’octubre?

Vam participar activament i vam convocar a tota la nostra militància. Considerem que va ser un dia de mobilització política i social històric per a Catalunya.

 

 • Quina branca del feminisme seguiu?

El nostre feminisme és revolucionari, de classe, tenint en compte totes les dificultats a les quals com a dones obreres ens enfrontem en el nostre dia a dia. Combatem el feminisme liberal fomentat pel capitalisme que els dóna veu a unes elits privilegiades, el discurs de les quals està molt lluny de la realitat material de les dones de classe proletària.

 

 • Sou marxistes-leninistes?

Sí. Basem la nostra ideologia en les idees de Marx i Engels i en les contribucions teòriques posteriors de Lenin, que es basaven en el socialisme, l’Estat obrer i el defugiment del revisionisme històric.

 

 • En què consisteix el centralisme democràtic?

El centralisme democràtic, en les seves formulacions recents, es pot resumir pel mètode organitzatiu i de funcionament basat en la direcció col·lectiva, la unitat d’acció i democràcia interna. 

Per tal d’aprofundir més en la definició, i en la concreció d’aquestes tres idees, res millor que la militància activa!

 

 • Sóc menor d’edat, puc militar?

Estem constituïts com associació cultural per tant pot militar qualsevol persona, tingui l’edat que tingui. Es podria demanar una autorització paterna, però, en cas que una persona menor d’edat participés en segons quines activitats (campaments, brigades, delegacions, etc.).

 

 • És necessari tenir molta formació política per poder militar amb vosaltres?

No avaluem el nivell de formació de les persones que volen militar amb nosaltres. Impartim una formació 0 pels nous i per les noves militants on expliquem els conceptes bàsics del marxisme-leninisme i com ens organitzem.

 

 • Què feu normalment?

Com a organització comunista, som conscients que hem d’incidir en la realitat per tal de transformar-la. És per això que participem en el que nosaltres anomenem fronts d’intervenció, com l’estudiantil, a través de l’Associació d’Estudiants Progressistes o les Assemblees de Facultat, el de la lluita obrera, a través d’Acció Jove o D-Recerca, o els nostres barris, a través d’associacions com el Sindicat de Llogaters o la PAH. 

Per tal d’ajudar a prendre consciència, o donar eines per a la informació, organitzem actes, xerrades, conferències, formacions internes i externes, ens mobilitzem…i, fins i tot, publiquem una revista. 

En resum, fer tot el possible per contribuir a la lluita organitzada.

 

 • Sou part del PCE?

No, però tenim relacions bilaterals amb la seva organització juvenil, la UJCE (Unión de Juventudes Comunistas de España), i amb el seu referent a Catalunya, la JSUC (Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya).

 

 • Teniu referent partidari fora de Catalunya?

Tenim relacions fraternals amb moltes organitzacions comunistes i d’esquerres de fora de Catalunya, tant en l’àmbit estatal com en l’àmbit internacional, però no tenim cap referent partidari fora de Catalunya. 

 

 • Quina és la vostra posició respecte al sindicalisme?

Entenem el sindicalisme no com una eina revolucionària sinó com un mecanisme necessari per a la classe obrera per defensar els seus interessos, tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit estudiantil.

 

 • Quina relació teniu amb altres organitzacions comunistes i de l’esquerra alternativa a Catalunya?

Participem en diferents fronts amb altres organitzacions juvenils d’esquerres i comunistes. Periòdicament també organitzem accions i actes conjuntament.