Escola Lina Ódena: instruïu-vos, emocioneu-vos, organitzeu-vos.

Com cada hivern, una nova edició de l’Escola Lina Ódena de la JCC s’acosta, aquesta vegada marcada inevitablement per unes circumstàncies socioeconòmiques i sanitàries que fa un any no podríem haver-nos imaginat. És per això, doncs, que aquesta Lina, que es realitzarà de manera telemàtica, va encaminada a parlar sobre el gran tema que ens ronda a totes pel cap avui dia: com sobreviure i, més enllà, seguir amb les nostres vides, enmig d’una pandèmia que està destrossant la salut i la situació econòmica de tantes i tantes persones?

Comptarem amb la presència de ponents de molt diferents àmbits que ens comptaran la seva experiència en els últims mesos i com afronten els duríssims temps que estan molt a la vora. Seran dues jornades, el dissabte 21 i diumenge 22 de novembre, en la qual gaudirem de diverses xerrades de gran interès en els temps que estem vivint, i, la qual cosa és encara millor, podrem interactuar amb les i els ponents per a plantejar-los les nostres qüestions i opinions i generar un intercanvi d’idees que ens podrà obrir els ulls en temes en els quals pot ser que fins ara no havíem pensat massa.

El dissabte 21, a les 10h, ACENCAS (Associació Catalana d’Addiccions Socials), ja convidades en l’anterior edició de Lina Ódena, celebrada el mes de gener passat, ens parlarà sobre la dependència emocional en les relacions sexoafectives i de parella i com s’ha intensificat arran de l’època de crisi econòmica i experiències de confinament que estem vivint en aquest últim any, amb les nefastes conseqüències que suposa per a moltes dones que reben violència psicològica i física. A les 12h Salvem lo Montsià, una plataforma ciutadana nascuda amb l’objectiu de sensibilitzar sobre greus agressions ambientals que desgraciadament a vegades passem per alt, ens explicarà com combatre l’espoli del patrimoni natural conseqüència del capitalisme i quins reptes estan afrontant en aquesta pandèmia. A les 16h la fundació Arrels explicarà en profunditat com treballen per a donar solucions a la problemàtica de les persones sense llar, sobretot a Barcelona, que és la ciutat en la qual centren el seu àmbit d’actuació. Les 18h serà l’hora del sector sanitari, profundament injuriat i maltractat en la pandèmia del coronavirus. Comptarem amb el testimoniatge de persones de la JCC i de Comunistes de Catalunya amb la qual podrem intercanviar impressions sobre les lluites que aquestes professionals estan reivindicant i que, esperem, arribin a bon port ràpid.

El diumenge 22 començarem de nou a les 10h: tres persones implicades en Tigre de Paper Edicions xerraran en una taula rodona sobre les dificultats que implica l’edició de llibres radicals i transformadors en l’actualitat. A les 12h, per part de l’associació LGTB Sin Vergüenza vindrà una persona que ens explicarà com fer front legalment a agressions LGTBfòbiques, desgraciadament avui dia de plena actualitat en un context social en el qual l’extrema dreta cada vegada guanya més protagonisme tant en les institucions com la nostra vida quotidiana. Finalment, i com a colofó d’aquesta Escola tan enrarida a causa de les circumstàncies socials actuals, a les 16h realitzarem un cinefòrum que podrà seguir cada persona des de la seva casa.

Esperem que us animeu a participar i a aprofitar el màxim possible d’aquestes ponències. Estem segures que seran molt enriquidores i ens serviran per a aprendre i aprofundir en temes que fins ara només coneixíem superficialment.

Ens veiem el cap de setmana del 21 i 22 de novembre!

Força i ànim!

Secretaria de la Batalla de les Idees de la Joventut Comunista de Catalunya.

.

Formulari d’inscripció: forms.gle/gFRs2AGLdgjxM8gF8

.