Primer de Maig. Consciència de classe, orgull de classe.

 

Manifest de la JCC pel Primer de Maig

 

La ‘’festivitat’’ de l’1 de Maig sempre ha estat una oportunitat per mostrar i demostrar que estem units com a classe treballadora. Després de l’abstenció del PSOE en el procés d’investidura de Mariano Rajoy, més que mai, hem de demostrar que som majoria i tenim consciència de classe. Seran temps de retallades en els nostres drets, ja siguin laborals o socials, afeblint encara més el teixit social i de classe del nostre país. No podem oblidar que no només ens governa la dreta espanyola, sinó que també ho fa la dreta catalana, que amb les retallades i els seus suports a les lleis repressives aprovades pel PP en matèria laboral i social, fan que ambdues es retroalimentin. Si la dreta està unida, la classe obrera també ho hem d’estar, tant se val d’on venim.

Al sistema capitalista sempre li ha interessant tenir a un jovent que no tingui ni consciència ni orgull de classe, dificultant que les joves tinguin temps per organitzar-se. Han construït una societat en la qual els joves viuen alienats a la realitat laboral. De l’única forma que podem canviar això es unir els lligams del jovent amb la classe treballadora i així vèncer aquest mur que la societat capitalista ha construït per separar-nos. Ells estan organitzats i tenen les seves armes, les seves lleis i normes. Nosaltres, el jovent, hem de organitzar-nos als llocs de treball, als instituts, a les universitats, als barris… Per donar una resposta efectiva i de classe.

Hem d’enfortir la lluita per uns convenis dignes en els sectors més precaris, com el sector del telemàrqueting o l’hostaleria entre d’altres, per l’eliminació de les taxes universitàries abusives. Per l’eliminació de les ETT’S, els contractes temporals i precaris, les pràctiques sense remuneració. Per la fi dels sous de misèria. Per la visibilització dels col·lectius LGTB+ i la fi dels valors patriarcals i masclistes als centres de estudi i de treball. Que no t’enganyin, que no t’estafin, tu tens classe, la teva classe es la treballadora.

Les joves seguim tenint problemes econòmics per accedir a l’educació superior, pel que hem de compaginar els estudis amb el treball. Les grans empreses s’aprofiten d’aquesta situació creant llocs de treballs precaris, on en molts casos es tenen contractes de pràctiques amb salaris de misèria, o bé sense remuneració. Això fa que sigui més difícil l’accés a uns estudis i un treball digne alhora. Les joves ens hem convertit en els ‘’esclaus’’ del sistema laboral, som la mà precària. De l’única manera que pot canviar aquest panorama laboral es que el jovent s’empoderi, s’organitzi i lluiti per combatre aquesta ofensiva del capital.

Per tots aquest motius cridem a la joventut a lluitar amb nosaltres, la Joventut Comunista de Catalunya, el proper 1 de Maig.

Programa d’activitats de la JCC
10:30. Esmorzar comunista (a la seu central)
11:30. Anem cap a la mani
14. Dinar a la seu
14:30. Tertúlia: les dones al moviment obrer
amb Núria Lozano
17:30. Anem cap a la mani de la tarda

 

 

QUÈ NO T’ESPREMIN! LA TEVA PRECARIETAT, LA SEVA RIQUESA

1Maig_JCC

Manifest de la JCC per l’1 de maig

Aquest 2015, des dels mitjans de comunicació del sistema, ens diuen que el pitjor de la crisi ha passat, que comença a veure’s la recuperació i que, fins i tot, es creen nous llocs de treball. No obstant, des del nostres barris veiem i llocs de treball com això no és més que una burda mentida pròpia d’any electoral: el nostre dia a dia diu tot el contrari. Nosaltres seguim necessitant aturar desnonaments, defensar els serveis públics -cada cop més minsos- i combatre per preservar els drets aconseguits per generacions anteriors a la nostra, incloent la reforma de l’avortament que impedeix decidir sobre el nostre propi cos.

Dins d’aquest panorama desolador al que el capitalisme ens ha abocat veiem com la joventut és la més castigada. L’atur juvenil a Catalunya se situa al 45,7%, més de doble que a la població adulta. Les feines a les que estem abocades són feines precàries, de baixa o mitjana qualificació, sovint llunyanes als nostres estudis, i amb una altíssima temporalitat (40,5%). Totes aquestes circumstàncies fan que no ens puguem emancipar i, fins i tot, ens avoquen a l’exili, buscant fora les oportunitats que al nostre país ens neguen. Les dones, alhora, viuen una opressió específica: la pobresa té cara de dona. Les dones i els infants són les principals víctimes de la classe obrera. Les dones no tant sols viuen la violència com a classe si no també com a dones, responsables de la carrega reproductiva viuen amb molta més desesperació la manca de treball i accés a la educació.

La feminització dels llocs de treball més precaris ens demostra la divisió sexual del treball i la seva precarietat la mancança de recursos efectius en la lluita contra l’heteropatriarcat. La dona y qualsevol persona que no respon als principis heteronormatius es troba amb situació d’exclusió social i laboral, fent del seu accés a un lloc de treball de qualitat una lluita necessària al nostre dia a dia com a comunistes.

En aquest clima de negació dels nostres drets més elementals, l’aliança de les burgesies, representada per PPSOE i CiU, ens intenta silenciar, criminalitzant la protesta, elaborant noves lleis repressives com la Llei Mordassa o amb actuacions policials i judicials desorbitades. Ens intenten silenciar amb multes i penes de presó, però això només ho fan perquè ens tenen por. El capitalisme sap que és un model esgotat i sense futur. Intenten per tots els mitjans crear marques blanques per renovar la seva imatge, canviar els seus colors corporatius, rejovenir els seus representants i, així poder seguir aplicant les seves polítiques d’opressió i espoli.

En aquest primer de maig, la Joventut Comunista de Catalunya crida a celebrar el dia de les treballadores fent memòria de les lluites passades i organitzant les lluites del present. Deixant palès que la precarietat a la que el capitalisme ens aboca és la font de la seva riquesa, del seu luxe, del seu poder.

QUÈ NO T’ESPREMIN! LA TEVA PRECARIETAT, LA SEVA RIQUESA.
VISCA LA LLUITA DE CLASSE OBRERA!
EL PROPER 1 DE MAIG TOTHOM ALS CARRERS!!!