Per la República Catalana. Per la República Federal.

Manifest de la Joventut Comunista de Catalunya pel 14 d’abril

Aquest 14 d’abril commemorem el 85è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, fet que els i les comunistes de la JCC aprofitem per reconèixer i defensar els avenços polítics, socials i democràtics d’aquell període així com els valors cívics i ètics que dimanen de la mateixa República.

Així mateix, aquesta data assenyalada ens serveix per mostrar tot el nostre respecte en l’exemple que per a nosaltres representen totes aquelles persones que van defensar, i en moltes ocasions fins i tot donar la seva vida, per la II República i que van lluitar pels drets del poble de Catalunya i dels del conjunt de l’Estat.

Des de la JCC no oblidem, i exigim justícia per a totes aquelles persones, familiars, fills i filles, néts i netes, besnéts i besnétes que, com molts de nosaltres, també víctimes, vàrem perdre a familiars a causa de la violència i repressió planificada i duta a terme pel règim franquista.

Però per a totes i tots nosaltres el 14 d’abril també esdevé una data que ens obliga a mirar cap a endavant i continuar lluitant pel nostre futur. Avui vivim un nou intent de recomposició regeneracionista del Règim Borbònic, en un moment de descomposició i crisi orgànica. Una crisi orgànica que pretén ser superada per les elits polítiques i econòmiques de Catalunya i Espanya impulsant una Segona Transició. Aquest nou intent de recomposició va tenir el seu tret de sortida en l’abdicació de Joan Carles I i la coronació de Felip VI. Ara, amb la nova composició del poder legislatiu espanyol, les elits aposten fort per evitar que hi hagi qualsevol reforma, ni petita millora, que posi en risc els privilegis de la oligarquia que governen Espanya i Catalunya. Per fer-ho, aposten per un govern composat per les forces del règim, amb un projecte fonamentat en continuar les polítiques antiobreres i antisocials, i en la unitat monolítica d’Espanya.

Un projecte que té una alternativa popular: la construcció d’una República Catalana social, democràtica i sobirana de treballadors i treballadores lliures, que obri un nou marc de relacions polítiques, econòmiques i socials en una perspectiva socialista i en vistes a la construcció de la futura societat comunista.

Des de la JCC apostem per que aquesta República Catalana comparteixi un marc comú de relacions amb la resta dels pobles d’Espanya en forma de República Federal Espanyol, basada en la lliure adhesió i en la defensa del dret a l’autodeterminació de tots els pobles que la conformin.

Assolir aquests objectius tant sols és possible des del ferm compromís polític, des de l’organització i la lluita quotidiana de centenars i milers de persones joves que, com nosaltres, volem i exigim un futur digne i pròsper en la nostra terra i amb els nostres. La cruïlla en la que ens trobem esdevé per la joventut treballadora i estudiantil un repte de generació; un repte que compartim amb moltíssimes més dones i homes des de la convicció que assolir aquests objectius tant sols serà possible des de l’organització del conflicte, la unitat popular i la mobilització ciutadana.

 

Per la República Catalana social, democràtica i lliure!!

Visca la República!!