8M. Plantem cara al patriarcat!

Manifest de la JCC pel 8 de març

Aquest vuit de març les dones sortim als carrers a combatre el patriarcat i a lluitar pels nostres drets que se’ns estan negant en tots els àmbits de la nostra vida. Com a treballadores patim una escletxa salarial de fins el 24% provocada per diferències en els contractes, i tot sovint se’ns veta de molts espais. Com a dones joves, a més, moltes vegades no se’ns contracta per evitar una baixa per embaràs, reprimint així també la nostra llibertat reproductiva i assimilant la nostra imatge a la de futures mares i cuidadores. En cas que arribi un embaràs en moltes ocasions se’ns acomiada directament.

Quan aconseguim que se’ns contracti, hem de carregar amb una doble jornada laboral assumint en gran part, quan no totes, les tasques domèstiques i de cures. Aquestes tasques, a més, estan invisibilitzades i són constantment menystingudes tot i la seva importància vital. Volem reivindicar la importància del repartiment i valoració d’aquestes tasques imprescindibles. Considerem que el capitalisme necessita que les dones les seguim assumint de manera invisibilitzada per poder sobreviure.

Patim també una violència de gènere que aquest any ja ha matat a més de vint dones. Necessitem immediatament una solució que no ens culpabilitzi, com passa si no denunciem, o que no ens ignori o tracti de mentideres, quan ho fem. Necessitem acabar amb la violència simbòlica en què se sustenta aquesta societat i també amb la cultura de la violació i l’amor romàntic.

És per això que des de la Joventut Comunista de Catalunya ens esforcem per ajudar a desenvolupar una lluita conjunta per millorar les condicions de totes, les diverses, des de la perspectiva de classe, com a treballadores en ple dret a protestar i lluitar com les que més, en defensa de totes. Us convidem a manifestar-nos juntes aquest dimecres 8 de Març a les 19:00 a Plaça Universitat, reconèixer-nos com a companyes i visibilitzar que mentre hi hagi l’opressió masclista, hi haurà resposta feminista.

Barcelona,
6 de març de 2017

Comitè Executiu

Per la defensa del teixit industrial. No al tancament de Bacardi!

Foto

Durant el mes de febrer, l’empresa Bacardi situada a Mollet del Vallès, ha decidit traslladar l’embotellament del rom Bacardi i de Martini a la planta situada a Itàlia. Amb aquesta decisió, l’empresa planteja un ERO que suposa l’acomiadament de 82 persones de la planta de Mollet, conservant en aquesta planta només el departament comercial i de màrqueting i el de distribució. Davant d’aquest decisió, els 266 treballadors de l’empresa han decidit iniciar una sèrie de mobilitzacions, entre d’elles la vaga de l’1 de març, per tal de mantenir els seus llocs de treballs.

Durant el 2015, ha augmentat el número de treballadores afectades per un ERO, situant-se a nivell estatal a més de 13 treballadores acomiadades cada dia.  Aquests ERO afecten de manera molt preocupant a les dones, produint-se un augment del 33,5% de les dones acomiadades mitjançant expedient de regulació respecte l’any anterior. La decisió de Bacardi s’uneix a la d’altres empreses a Catalunya com Valeo, Autoliv i Deplhi, de reduir les seves plantilles, fins i tot arribant a tancar les seves plantes. A més de l’afectació als treballadors i les seves famílies, aquesta situació ens condemna als i les joves a una situació d’atur, precarietat i manca d’expectatives laborals

Des de la Joventut Comunista de Catalunya rebutgem la decisió de tancament de línies de producció de la planta de Mollet, ja que considerem que no hi ha causes objectives que justifiquin aquest tancament. A més, condemnem la utilització dels expedients de regulació en empreses que tenen beneficis i tenen viabilitat econòmica. Considerem, doncs, que aquestes deslocalitzacions són una política estratègica de les empreses per tal de reduir costos condemnat a la precarietat a la nostra societat. Així doncs, apostem per una política de reindustrialització del país que tingui com a objectiu garantir l’estabilitat dels llocs de treball i les expectatives laborals del jovent català. Des de la Joventut Comunista de Catalunya ens solidaritzem amb la lluita dels treballadors de Bacardi, així com de tots els treballadors en lluita per garantir els seus llocs de treball.