La JCC es solidaritza amb el poble francés

La Joventut Comunista de Catalunya es solidartiza amb el poble francés pels atemptats de París. Des de la JCC ens fem ressò del comunicat del Partit Comunista Francés.

Davant dels atemptats, unim-nos per la llibertat, la igualtat, la fraternitat i la pau (Pierre Laurent, Secretari nacional del Partit Comunista Francès).

El nostre país acaba d’experimentar un dels pitjors esdeveniments de la història. Son espantosos els atacs terroristes simultanis succeïts la darrera nit a París i Sant Denís, reivindicats per Daesh, que han ocasionat 127 morts i 200 ferits. França està de dol.

Arran de la matança, els nostres primers pensaments estan amb les víctimes, les seves famílies, els parents, els testimonis i tots aquells qui han vist amenaçades les seves vides. Per tot això, el nostre dolor és immens. Tothom a França està profundament dolgut.

Acollim amb beneplàcit l’acció de les forces de l’ordre, les d’emergència, les del personal sanitari i les dels agents territorials davant la mobilització exemplar, així com celebrem la solidaritat de les persones que es van manifestar immediatament.

Menys d’un any després dels atemptats del passat mes de gener, la República ha sigut colpejada novament en el seu cor.

Mentre que l’estat d’emergència segueixi decretat pel govern, l’enfortiment de la capacitat de la policia i la justícia és imprescindible. L’estat ha de trobar un mitjà sostenible i adaptat a les necessitats per garantir la seguretat de tots i totes.

Crido a la nostra gent a no cedir a la por, a unir-se per la llibertat, la igualtat i la fraternitat i la pau. Hem de rebutjar les amalgames i l’estigma. Junts hem de rebutjar l’odi i el racisme amb fermesa.

França es veu afectada per la guerra i la desestabilització que minen l’Orient Pròxim i l’Orient Mitjà. La lluita contra el terrorisme exigeix millorar la defensa i cercar solucions internacionals.

La lluita només podrà triomfar amb la mobilització per un projecte de societat solidària que col·loqui al centre les opcions d’emancipació humana, els valors de la República i de la pau.

El PCF, els seus representants i els funcionaris electes estaran presents a totes les iniciatives que, en els propers dies, permetran als nostres ciutadans unir-se per fer front a aquest desafiament que s’ha emplaçat i per obrir un camí d’esperança pel nostre poble.

En aquest moment tràgic, el PCF ha suspès totes les seves activitats dins de la campanya electoral.

El PCF davant l’atemptat terrorista contra la revista Charlie-Hebdo

Reproduïm el comunicat del Partit Comunista Francés

Charlie Hebdo: “determinació a fer valer els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat”

Crida a la unitat nacional de totes les forces republicanes contra la barbàrie que ha patit l’equip de Charlie-Hebdo

La carnisseria de la que ha estat víctima la redacció de Charlie-Hebdo ens submergeix en l’horror i la pena, i fa necessària una resposta nacional de gran amplitud.

Pierre Laurent i la direcció nacional del PCF fan una crida a què per tot el país s’expressi la unitat nacional de totes les forces republicanes contra la barbàrie. Quan una revista és atacada d’aquesta manera, quan unes vides són massacrades les quals la seva passió era la informació i la llibertat d’expressió, cadascun de nosaltres ha sigut atacat, és el cor de la República el que ha sigut colpejat. Que els autors d’aquest crim abjecte siguin arrestats i jutjats.

Els nostres sentiments estan amb les víctimes, les famílies i amics. Aquest matí els terroristes han volgut fer callar el món de la caricatura, de la impertinència, de l’humor, de l’amor a la vida. Les relacions de fraternitat i complicitats que hem tingut, especialment durant la Fête de l’Humanité, amb els dibuixants de Charlie-Hebdo, agreugen la nostra pena.

Avui és el dia d’unir-nos el màxim de forces, de ciutadanes i ciutadans, al voltant dels valors republicans. Expressem per tot el país la nostra determinació a fer valer els valors la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

Els militants comunistes, diputats i regidors comunistes i republicans, estaran a totes les iniciatives, que en els propers dies, permetin la unió de la nació en un esperit de gran confiança en el nostre poble unit sobre l’essencial, sense distinció de pensaments filosòfics, polítics i de conviccions religioses. Fem una crida a rebutjar les amalgames i les estigmatitzacions, a rebutjar fermament les crides a l’odi i als racismes.

Partit Comunista Francès
Paris, 7 de gener 2015