La JCC es solidaritza amb el poble francés

La Joventut Comunista de Catalunya es solidartiza amb el poble francés pels atemptats de París. Des de la JCC ens fem ressò del comunicat del Partit Comunista Francés.

Davant dels atemptats, unim-nos per la llibertat, la igualtat, la fraternitat i la pau (Pierre Laurent, Secretari nacional del Partit Comunista Francès).

El nostre país acaba d’experimentar un dels pitjors esdeveniments de la història. Son espantosos els atacs terroristes simultanis succeïts la darrera nit a París i Sant Denís, reivindicats per Daesh, que han ocasionat 127 morts i 200 ferits. França està de dol.

Arran de la matança, els nostres primers pensaments estan amb les víctimes, les seves famílies, els parents, els testimonis i tots aquells qui han vist amenaçades les seves vides. Per tot això, el nostre dolor és immens. Tothom a França està profundament dolgut.

Acollim amb beneplàcit l’acció de les forces de l’ordre, les d’emergència, les del personal sanitari i les dels agents territorials davant la mobilització exemplar, així com celebrem la solidaritat de les persones que es van manifestar immediatament.

Menys d’un any després dels atemptats del passat mes de gener, la República ha sigut colpejada novament en el seu cor.

Mentre que l’estat d’emergència segueixi decretat pel govern, l’enfortiment de la capacitat de la policia i la justícia és imprescindible. L’estat ha de trobar un mitjà sostenible i adaptat a les necessitats per garantir la seguretat de tots i totes.

Crido a la nostra gent a no cedir a la por, a unir-se per la llibertat, la igualtat i la fraternitat i la pau. Hem de rebutjar les amalgames i l’estigma. Junts hem de rebutjar l’odi i el racisme amb fermesa.

França es veu afectada per la guerra i la desestabilització que minen l’Orient Pròxim i l’Orient Mitjà. La lluita contra el terrorisme exigeix millorar la defensa i cercar solucions internacionals.

La lluita només podrà triomfar amb la mobilització per un projecte de societat solidària que col·loqui al centre les opcions d’emancipació humana, els valors de la República i de la pau.

El PCF, els seus representants i els funcionaris electes estaran presents a totes les iniciatives que, en els propers dies, permetran als nostres ciutadans unir-se per fer front a aquest desafiament que s’ha emplaçat i per obrir un camí d’esperança pel nostre poble.

En aquest moment tràgic, el PCF ha suspès totes les seves activitats dins de la campanya electoral.