Avui com ahir, joventut d’Europa unida contra el feixisme!

soviet-victory-berlin70è aniversari de la victòria dels pobles contra el nazi-feixisme. Resolució antifeixista de les organitzacions de joves comunistes a Europa

El 8 i 9 de maig de 1945, el feixisme fou derrotat i es posà fi a un dels majors crims contra la humanitat. El derrocament del feixisme fou assolit després d’un llarg procés de lluita de les forces antifeixistes, especialment la Unió Soviètica, el moviments d’alliberament nacionals, el rol central jugat pels partits comunistes i la decisiva contribució de la joventut. Els soldats de l’Exèrcit Roig i tota la població de la Unió Soviètica contribuïren amb grans sacrificis per aconseguir aquesta victòria. Amb la victòria antifeixista, l’URSS guanyà prestigi a tot el món.

70 anys després d’aquesta victòria, la UE ha adoptat l’anticomunisme com a una política oficial, intentant reescriure la història. A més, una forma d’aconseguir els seus objectius, és encobrint o fins i tot recolzant feixistes i populistes de dretes. D’una forma vergonyosa, en molts mitjans de comunicació la dictadura nazi d’Alemanya és equiparada amb la RDA i la Unió Soviètica. Com a continuació de les polítiques anticomunistes, els símbols de l’Exèrcit Roig són prohibits, mentre els feixistes patrullen lliurement pels carrers, atacant comunistes i activistes antifeixistes. A Ucraïna aquests han jugat un rol central en la guerra civil i el cop antidemocràtic que ha establert un govern on participen nazis, i que està orientat als interessos de la Unió Europea i l’OTAN, els quals volen controlar els recursos energètics del país i la seva posició geoestratègica. Les agressions de la UE tenen origen en les contradiccions amb la Rússia capitalista i han portat a un setge militar contra aquesta última, augmentant el perill d’una guerra i amenaçant la pau de la regió.

En general, creixen les contradiccions imperialistes i els partits conservadors reaccionaris guanyen força a molts països d’Europa, sota circumstàncies on les contradiccions de lideratge de les crisis capitalistes creixen i són canalitzades per vies conformes amb el capitalisme. Una de les seves tàctiques és culpar als refugiats o altres grups migrants de la tendència a la pauperització. Es provoca por vers els musulmans i es justifiquen guerres i rearmament.

Com a joves comunistes, estem en la tradició d’aquells que van lluitar d’una manera més determinada contra el nazi-feixisme i contra el sistema que el creà. Cap de les opcions de la dominació capitalista, inclosa la socialdemocràcia, satisfà les esperances i les necessitats de la joventut. Per contra la joventut ha de lluitar unida amb la classe treballadora per les seves necessitats d’avui en dia. Nosaltres ho fem, per enfrontar-nos als esdeveniments antidemocràtics que tenen lloc a molt països d’Europa amb un mateix objectiu. Podem unir la joventut d’Europa en la lluita de classes pels nostres drets.

En la defensa mundial de la pau i el progrés social, contra l’imperialisme, noves estructures internacionals van ser fundades, expressant la unitat antiimperialista, com la Federació Mundial de la Joventut Democràtica (FMJD). La FMJD va ser fundada fa 70 anys, unint organitzacions que, en cada país, continuaven la seva lluita contra l’imperialisme i pels drets de la joventut. El recolzament a la FMJD fou una tasca important en aquells temps i ho és també avui en dia, quan l’agressivitat imperialista està creixent.

En aquest 70è aniversari de la victòria dels pobles sobre el nazi-feixisme, hem de destacar que, fins i tot amb els atacs contra els drets de la joventut d’Europa, la joventut resisteix i lluita! Sumeu-vos a la celebració del 70è aniversari de la victòria dels pobles contra el nazi-feixisme. Fem una crida a la joventut d’Europa i del món a participar en les activitats de la FMJD el 8 i 9 de maig de 2015. En cada país fem una crida a resistir contra el feixisme, l’anticomunisme i la guerra. Lluitem pels nostres drets i per les nostres necessitats, per la societat de la llibertat real, la pau i la solidaritat. Aquesta societat és el socialisme.

Joventut Comunista d’Àustria (KJÖ)
Comunistes Actius, Bèlgica (COMAC)
Joventut Comunista de Catalunya (JCC)
Organització de la Unió de Joves Demòcrates, Xipre (EDON)
Unió de Joves Comunistes, Txèquia (KSM)
Moviment de Joves Comunistes de França (MJCF)
Joventut Socialista Obrera Alemanya (SDAJ)
Joventut Comunista de Grècia (KNE)
Front de la Joventut Comunista, Itàlia (FGC)
Joventut Comunista Portuguesa (JCP)
Unió Juvenil Comunista Revolucionària de Bolxevics, Rússia (RKSMb)
Unión de Juventudes Comunistas de España (UJCE)
Colectivos de Jóvenes Comunistas, Espanya (CJC)
Joventut Comunista, Turquia (KG)

LA JCC EXIGEIX L’ABSOLUCIÓ DE L’ISMA I DANI, DETINGUTS DURANT LA VAGA DEL 29 DE MARÇ DE 2012

ISMADANI

|Resolució de la JCC|

Durant la Vaga General del 29 de març de 2012,  l’Isma i el Dani, estudiants de la Facultat de Física, companys de l’Assemblea de Física i Química i militants de l’Associació d’Estudiants Progressistes així com també de la Joventut Comunista, van ser detinguts de forma injustificada a prop de l’Avinguda Diagonal durant el matí de la vaga.

Van arribar a passar 34 dies en presó preventiva (paral·lelament al Javi detingut al Clot) per ordre de la jutgessa d’Instrucció, Carmen García Martínez. Finalment el 4 de maig de 2012, van ser posats en llibertat provisional; sense poder assistir a cap mobilització al carrer i amb la imposició de signar cada dues setmanes a la Ciutat de la Justícia.

Dos anys després, el procés d’Instrucció ha finalitzat i tenim la qualificació final de la Fiscalia, que demana 8 anys i 9 mesos de presó, tant pel Dani com per l’Isma, així com una Responsabilitat Civil de quasi 6000 €. El judici, que durarà 3 dies, serà el 9, 10 i 11 de març del 2015.

En el context actual, en què s’intenta normalitzar la repressió, amb exemples com la Llei Mordassa o la modificació del Codi Penal cal cohesió per fer front a un Estat que criminalitza aquells qui gosen alçar la veu

Des de la  Joventut Comunista de Catalunya volem expressar el nostre total rebuig a la criminalització de la protesta y a la deriva repressiva que està assumint el govern del Partit Popular. Així com també exigim l’absolució de l’Isma i el Dani, detinguts i jutjats per exercir com a estudiants el dret a vaga i defensar els drets laborals.

Barcelona, 01 de febrer de 2014
Comitè Central de la Joventut Comunista de Catalunya