El PCF davant l’atemptat terrorista contra la revista Charlie-Hebdo

Reproduïm el comunicat del Partit Comunista Francés

Charlie Hebdo: “determinació a fer valer els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat”

Crida a la unitat nacional de totes les forces republicanes contra la barbàrie que ha patit l’equip de Charlie-Hebdo

La carnisseria de la que ha estat víctima la redacció de Charlie-Hebdo ens submergeix en l’horror i la pena, i fa necessària una resposta nacional de gran amplitud.

Pierre Laurent i la direcció nacional del PCF fan una crida a què per tot el país s’expressi la unitat nacional de totes les forces republicanes contra la barbàrie. Quan una revista és atacada d’aquesta manera, quan unes vides són massacrades les quals la seva passió era la informació i la llibertat d’expressió, cadascun de nosaltres ha sigut atacat, és el cor de la República el que ha sigut colpejat. Que els autors d’aquest crim abjecte siguin arrestats i jutjats.

Els nostres sentiments estan amb les víctimes, les famílies i amics. Aquest matí els terroristes han volgut fer callar el món de la caricatura, de la impertinència, de l’humor, de l’amor a la vida. Les relacions de fraternitat i complicitats que hem tingut, especialment durant la Fête de l’Humanité, amb els dibuixants de Charlie-Hebdo, agreugen la nostra pena.

Avui és el dia d’unir-nos el màxim de forces, de ciutadanes i ciutadans, al voltant dels valors republicans. Expressem per tot el país la nostra determinació a fer valer els valors la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

Els militants comunistes, diputats i regidors comunistes i republicans, estaran a totes les iniciatives, que en els propers dies, permetin la unió de la nació en un esperit de gran confiança en el nostre poble unit sobre l’essencial, sense distinció de pensaments filosòfics, polítics i de conviccions religioses. Fem una crida a rebutjar les amalgames i les estigmatitzacions, a rebutjar fermament les crides a l’odi i als racismes.

Partit Comunista Francès
Paris, 7 de gener 2015