La JCC rebutja les polítiques migratòries repressives i antihumanitàries de la UE

18Dec_WFDY

Manifest de la JCC pel Dia Internacional de les Persones Migrades

Avui 15 de desembre fa 25 anys que la ONU va aprovar la Convenció internacional sobre els drets de tots els treballadors migrats i les seves famílies. Aquesta convenció es va crear per a protegir els drets de les persones migrades sigui quin sigui la seva classe, raça, gènere o estatus de legalitat, creant un marc de respecte dels drets humans de les persones migrades. Malgrat que aquest text només marca les línies generals i deixa lliure l’aplicació de lleis a cada estat, a dia d’avui cap país de l’oest d’Europa ni de Nord Amèrica ha ratificat aquesta resolució. Aquest estats són per una banda, els que reben més migrants, i per l’altre, els causants de la majoria d’aquestes migracions amb l’espoli imperialista que duen a terme a la resta del món.

Europa i Nord Amèrica caminen cap a convertir els seus estats membres en veritables fortaleses nacionals, classificant segons la seva vàlua econòmica les persones que volen accedir-hi, ometent els drets humans de les persones que hi accedeixen de manera alegal. Al mateix temps, la seva implicació en guerres imperialistes és més forta que mai, causant que desenes de milers de persones hagin de fugir de la fam, la misèria i la mort cap als mateixos estats que no els volen acollir.

D’altra banda observem amb preocupació la pujada de forces polítiques filo-feixistes i racistes a pràcticament tot el territori europeu. El discurs de la por i l’odi cap a les persones migrades pren força mitjançant arguments fal·laços i esbiaixats originant cada any desenes d’atacs racistes contra la població migrada.

Per a totes aquestes raons i en motiu del dia internacional de les migrades, la JCC reitera el seu recolzament a totes aquelles persones que independentment del motiu han hagut de migrar del seu país. Instem a tots els governs europeus i particularment a l’espanyol a responsabilitzar-se de respectar els drets humans de les persones migrades sigui quina sigui la seva classe, raça o gènere, ratificant la Convenció aprovada per les nacions unides i a aturar les guerres i atacs imperialistes que obliguen a migrar a milions de persones cada any. Finalment reafirmem la nostra voluntat de combatre incondicionalment el racisme i totes les seves expressions.

Visca la solidaritat internacionalista!

La JCC inicia el cicle de debats “Europa. Necessitem un pla B?”

Europa

Entre el 17 i el 27 de novembre la JCC realitzarà un cicle de debats sobre Europa. La claudicació del govern de Tsipras davant les exigències de les institucions europees van deixar al descobert la impossibilitat de portar a la pràctica programes de rescat social, tot i que fossin moderats. Així mateix, va despertar un debat a l’esquerra sobre la necessitat de tenir un Pla. Dirigents polítics i figures destacades com Jean-Luch Mélenchon, Yanis Varoufakis, Zoé Konstantopoulou i Oskar Lafontaine han fet una crida a bastir un pla de sortida al marc de l’Euro i de la Unió Europea. D’altra banda, activistes socials i polítics han promogut una trobada internacional que es va celebrar al mes d’octubre a Barcelona. La Joventut Comunista vol contribuir a aquest debat amb una sèrie de xerrades que portin a la gent jove una nova perspectiva sobre Europa, i la importància de construir una alternativa per poder aplicar un veritable programa de transformació social.

 

Els debats seran:

Dimarts 17N. 19:30. Torre d’en Gorgs (Barberà del Vallès)

L’Euro i la sobirania. Són compatibles?

  • Joan Tafalla (Espai Marx)
  • Pau Llonch (Crida per Sabadell)

 

Dijous 26N. 19h. Facultat de Geografia i Història (Aula 407)

Europa. Una història crítica.

  • Alejandro Andreassi (Prof. Història Contemporània UAB)
  • Albert Medina (estudiant d’economia UPF)

 

Divendres 27N. 12:30. Facultat de Dret (Aula a confirmar)

Quant ens costa l’Euro? El cost de sortir o quedar-se a l’Euro.

  • Ponent a confirmar
  • Eduardo Garzón (economista, investigador a la Fundación Europa de los Ciudadanos-IU)

 

Divendres 27N. 18:30. Casal de l’Alba (C/Liuva, 39-45. Barcelona)

Europa i Amèrica Llatina. Projectes oligàrquics vs projectes populars

  • Alba Blanco (politóloga, Casal de l’Alba)
  • Arantxa Tirado (politòloga, especialista en política exterior veneçolana)
  • Eduardo Garzón (economista, investigador a la Fundación Europa de los Ciudadanos-IU)