És necessari fer fora al PP del govern de l’Estat

Comunicat del Comitè Executiu de la JCC

Arran de la sentència sobre el Cas Gürtel s’ha posat sobre el paper el que la majoria ja creia, que el PP és un partit corrupte. Sempre ha estat una organització criminal que ha fet servir el seu poder polític per a l’enriquiment personal dels seus dirigents i d’empresaris propers al seu partit. Així mateix, les seves polítiques han anat orientades a incrementar els guanys de les multinacionals, robant al poble serveis de primera necessitat com els subministraments bàsics i posant-los en safata per al gran capital, fent servir, a més, l’obra pública per enriquir als seus amics empresaris.

Les polítiques que ha aplicat el PP, moltes vegades amb la connivència del PSOE (quan no ha aplicat les mateixes polítiques), sempre han anat en la línia d’incrementar la taxa de guanyant del capital empitjorant les condicions de treball i de vida de la classe obrera. Aquestes polítiques han afectat especialment a la joventut, que viu en una situació d’atur i precarietat que no sembla tenir fi. Per això és necessari fer-lo fora del govern de l’Estat.

Per això, la Joventut Comunista considera que, tot i que el govern que sortís de la moció de censura que ha presentat el PSOE no engegui els canvis necessaris en l’Estat, seria una bona oportunitat per intensificar les lluites, i portar-les a una nova fase a l’ofensiva. Això no vol dir de forma automàtica que un govern liderat per Pedro Sánchez implementés la reposició de drets perduts en els darrers anys, sinó que s’obriria l’oportunitat d’aconseguir conquestes en una situació de debilitat del règim i de govern en minoria parlamentària, a partir d’un nou cicle de mobilitzacions encara més ampli i intens que el dels darrers mesos, en el que la joventut ha de jugar un paper cabdal.

Finalment, cal remarcar el paper de crossa de la dreta corrupta del PP que representa C’s. En els pitjors moments del PP, C’s sempre ha estat la crossa que ha impedit que caigui. Ara mateix, C’s vol eleccions per un motiu senzill: estan en plena bombolla en les enquestes i volen aprofitar-ho per guanyar les eleccions. Avançar eleccions, doncs, seria la pitjor notícia per a la classe obrera de tot l’Estat, i especialment per a la joventut. Una victòria de Ciudadanos comportaria l’aplicació d’un pla de xoc per acabar amb tots els nostres drets. És per això que és més que necessari fer fora del govern al PP i iniciar un nou cicle de lluites per implementar una agenda de recuperació de drets.