Solidaritat amb Veneçuela

maduro_0El passat 19 de febrer, la justícia veneçolana va ordenar la captura i el processament d’Antonio Ledezma, alcalde de Caracas i un dels màxims referents de l’extrema dreta veneçolana. Està acusat per la participació en el pla colpista desarticulat l’11 i 12 de febrer.

Aquest home és el responsable polític de nombrosos assassinats durant els anys 80, es també un dels principals líders de l’extrema dreta i que han promocionat “La salida”, els violents avalots que han tingut lloc aquests darrers temps a Veneçuela.

Més enllà d’això, ha participat d’un intent colpista d’enderrocar el govern legítim de Maduro, juntament amb diversos membres de l’exèrcit veneçolà, tot amb l’ajuda de l’extrema dreta uribista de Colòmbia i els governs dels EUA i d’Espanya.

El que hauria de ser normal en qualsevol democràcia, és a dir, detenir a un colpista, sembla ser que pels nostres medis de comunicació i algunes forces polítiques, és quelcom que Veneçuela no pot fer.
El que no ens diuen és que els desagrada profundament que els veneçolans decideixin el seu propi futur sense ingerències externes.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya, volem reiterar el nostre ferm suport a la Revolució Bolivariana, i als nostres referents, la Juventud Comunista de Venezuela i la Juventud del Partido Socialista Unido de Venezuela. Així com defensem el dret que té l’Estat Veneçolà a impartir justícia contra els intents colpistes que volen enderrocar per la violència la democràcia i la Revolució.

Volem denunciar la implicació reiterada que ha tingut el PP en el llarg del temps, en els afers interns d’un país sobirà i en intentar enderrocar la Revolució Bolivariana, a través de tota mena de conspiracions i ingerències.
Finalment volem denunciar el paper que han jugat molts mitjans de comunicació espanyols, manipulant quan no mentint sobre aquest cas. Exercint més que de mitjans de comunicació independents, de portaveus del imperialisme.

Visca el poble veneçolà!
Visca la Revolució Bolivariana!