Manifest 11S | Sobirania nacional i de classe

Ens trobem en un cicle polític marcat a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, per una crisi territorial i de sobirania. Hem pogut veure com el moviment sobiranista tant de caràcter independentista com republicà, amb fortes arrels populars, va defensar i defensarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya. 

I és per això que, des de la Joventut Comunista de Catalunya, defensem la necessària creació d’un espai polític, un FRONT DEMOCRÀTIC I SOCIAL, que va molt més enllà de l’independentisme i el federalisme, un espai que uneixi a la classe treballadora de Catalunya

Parlem del sobiranisme d’esquerres, moviment polític que pot interpel·lar a amplis sectors de la societat catalana, a tota la classe treballadora per construir una república catalana socialista, radicalment democràtica, feminista, sostenible i lliure de corrupció. Un moviment polític que sigui un punt de trobada entre independentistes, sobiranistes i federalistes. 

Hem pogut veure clares intencions del TSJC d’atacar la immersió lingüística, essencial per la defensa de la nostra llengua, la llengua Catalana. Una sentència on es vol imposar un 25% de castellà a les aules públiques. I és per això que des de la JCC continuem compromeses en la defensa de l’Escola Pública Catalana i amb la difusió del català com a llengua pròpia de Catalunya.

Des de la JCC apostem, per una República Catalana que pugui escollir compartir un marc comú de relacions amb la resta dels pobles de l’Estat Espanyol, des de la seva plena sobirania i sempre que es respecti el seu dret a la lliure autodeterminació.

Entenem també, que la construcció nacional d’aquesta República Catalana no pot passar per sobre dels interessos de classe dels i les treballadores de Catalunya, i, per tant, de  l’emancipació de classe. Així com no pot defugir de la relació històrica amb la resta dels pobles de l’Estat Espanyol

Des de la Joventut Comunista de Catalunya lluitem per:

  1. La construcció d’una República Catalana que, des de la seva plena sobirania i llibertat, pugui decidir quina relació manté amb la resta de nacions i pobles de l’Estat i el món. 
  2. Obrir les portes a un procés democratitzador per al nostre país i al conjunt de pobles de l’Estat. És per això que les joves comunistes no podem deixar en mans de les elits polítiques i econòmiques del país el lideratge de la lluita per l’autodeterminació, ni podem deixar que s’imposi un model de país en el qual les empreses tenen via lliure per trinxar els drets socials i el territori per aconseguir majors marges de benefici.
  3. Un procés constituent i la celebració d’un referèndum vinculant amb la participació de grans majories. Celebrem el 9-N i l’1-O com a grans mobilitzacions populars a Catalunya. Tanmateix, construir un Estat per la via ràpida, sense cap mena de garantia o de reconeixement, fan fracassar les aspiracions de la gran majoria del nostre país. L’única forma d’aplegar grans majories és amb la celebració d’un referèndum vinculant, amb totes les garanties democràtiques i amb el reconeixement de la classe treballadora internacional.
  4. Una República Catalana que de la mà d’un projecte històric socialista, treballi pels drets de les classes populars i la justícia social. 
  5. Una República Catalana que parteixi de la diversitat cultural i de la fraternitat entre pobles.
  6. La construcció de la República Catalana ha de comptar amb la solidaritat de la classe treballadora internacional. 
  7. Una República Catalana que acabi amb la corrupció fruit dels règims liberals, en els que la política i els negocis s’interrelacionen.

Per això des de la Joventut Comunista de Catalunya ens mobilitzem en un dia històric com l’onze de setembre a les 18h30 a Plaça Urquinaona per visibilitzar la importància de la nostra història, cultura i llengua. Per continuar defensant els drets socials i polítics del poble català. 

Per la sobirania nacional i de classe.