Al carrer, a la feina i a casa, plantem cara al patriarcat!

Manifest de la JCC pel 25N.

Companyes, a dia d’avui el masclisme i l’heteropatriarcat segueixen ben vigents a la nostra societat. S’infiltren per tots els racons, des de les escletxes més petites, i ho podreix tot. I ho veiem diàriament, des dels comentaris libidinosos al carrer als feminicidis – perquè no apareixem mortes, ens assassinen.

Aquest any hem vist, esgarrifades, el judici a La Manada, on s’ha negat la paraula d’una víctima, se l’ha menyspreat, vilipendiat i rebutjat, només per atrevir-se a alçar la veu, simplement per trencar el silenci. Hem perdut a 50 germanes i 6 dels seus fills a mans de fills sans del patriarcat. Els abusos de tot tipus, l’assetjament sexual i les violacions no han disminuït. I seguim sent ciutadanes de segona categoria en aquestes societats que fan bandera de la igualtat.

Però és igual el que intentin, mai ens rendirem. Seguirem lluitant com a dones per ser les dones que volem, perquè som les nostres pròpies heroïnes. I mai estarem soles, perquè les nostres companyes ens acotxen i ens animen a seguir endavant. Perquè estem fartes de ser ignorades, perquè sabem que només tenen el poder que nosaltres els hi permetem tenir, perquè fa molt de temps que hem deixat de creure en la por. Perquè seguim sent les nétes de les bruixes que no veu poder cremar. I perquè sense nosaltres no hi ha revolució possible.

Aquest any també hem vist meravellades com la sororitat s’ha materialitzat arreu. Totes ens hem alçat en la campanya #JoTambé, per visibilitzar les agressions que patim dia rere dia, creant potents llaços de fraternitat i sacsejant consciències tan impetuosament  que molts han pogut per fi obrir els ulls. També ens hem unit en el suport a la nostra companya, durant el judici de La Manada, i li hem dit ben alt “Nosaltres si et creiem”. I per dir-li hem omplert els carrers d’incomptables ciutats. I ho hem cridat tan fort que hem fet tremolar de por els fonaments del patriarcat.

Perquè combatre el patriarcat és una feina de totes, i constant, que no coneix fronteres de cap tipus. Lluitem contra ell al carrer, a la feina, a casa, als centres d’estudis, a les xarxes, a la perruqueria i al llit.

Aquest 25 de Novembre cridarem juntes com cada any que juntes sóm més fortes. vine amb nosaltres a Barcelona a les 18.00 a Plaça Universitat i a Girona a les 19.00 a Plaça Catalunya!

Germana, jo si et crec.

Germanes, juntes lluitarem.

 

Germanes, juntes vencerem.