La Joventut Comunista planteja les eleccions del 21D com una oportunitat per enfortir el moviment juvenil

 


RESOLUCIÓ. UNA CATALUNYA EN COMÚ.
UNA CATALUNYA PER A LA JOVENTUT.


 

Davant una situació d’excepcionalitat, la JCC va reunir de forma extraordinària el seu Comitè Central per debatre sobre la situació política del país i marcar les seves línies d’actuació. Així doncs, després d’un procés de debat als col·lectius de base, es va culminar el debat sobre la conjuntura política tot analitzant els esdeveniments dels darrers mesos, les característiques de les mobilitzacions juvenils, i repassant el paper de la Joventut Comunista en l’impuls d’aquestes. Així mateix, es va fer balanç de l’evolució de l’estat de la organització, tot celebrant que, tot i les limitacions que encara existeixen, la JCC ha jugat un paper decisiu a la vegada que ha anat avançant posicions en tots els terrenys.

En aquesta reunió, a més, es va debatre una proposta de resolució en la que es fixa la postura de la JCC sobre les eleccions del 21D. Per la Joventut Comunista, “el poble català no es pot permetre que en l’agenda pública no es tracti l’atur, la precarietat laboral, els desnonaments, la completa llibertat per especular amb els preus del lloguer, la violència masclista, la precarietat als centres educatius”, així com també es destaca a la resolució “el fet que els governs de la Generalitat hagin fixat les taxes universitàries més cares de l’Estat, i que sigui de les poques comunitats autònomes en les que s’ha de pagar per estudiar un cicle superior de Formació Professional”. De la mateixa manera, però, “tampoc es pot permetre fer servir els problemes socials per tapar el fet nacional, que afecta també en la vida quotidiana de la gent.”.

Per una altra banda, en la reunió es van ratificar el criteri acordat pel Comitè Executiu d’impulsar la presència de dones referents al moviment estudiantil i al territori a la llista de Catalunya En Comú-Podem. Així doncs, les camarades Cristina Bedmar, Anna Usart i Paula Quílez hi seran a la candidatura per la província de Barcelona. La JCC vol fer aquesta aportació per fer visibles a la campanya les veus de les lluites de la joventut, amb l’únic objectiu d’enfortir-les i aconseguir que estiguin ben presents en l’agenda política. És en aquest sentit que es van debatre les línies programàtiques, que van estan definides en el Manifest-Programa aprovat aquest juliol, i del que es van concretar les aportacions a fer en les trobades i la convenció programàtica. Finalment, es van debatre les línies comunicatives i les aportacions per fer arribat les propostes de Catalunya En Comú-Podem a la joventut.