Benvingut camarada Otegi!

photo144666799771855224
Comunicat de la JCC davant la sortida en llibertat d’Arnaldo Otegi

La Joventut Comunista de Catalunya expressa la seva alegria per la sortida de la presó d’Arnaldo Otegi, Secretari General de Sortu empresonat per buscar l’abandonament de la via armada com a estratègia política. Després de sis anys i mig de presó, pel cas Bateragune, queda en llibertat un dels dirigents polítics més destacats del País Vasc, i de l’Estat espanyol. El fet que un Estat que es diu de dret i democràtic hagi tingut empresonat un dirigent polític demostra la hipocresia de les institucions burgeses. Aquestes, mentre executen campanyes ferotges de repressió dels moviments populars, es permeten el luxe de criticar l’aplicació de la justícia en casos de corrupció, així com en cops d’estats i crims contra la humanitat, a països d’Amèrica Llatina com a Veneçuela.

Des de la JCC volem aprofitar la sortida de la presó d’Otegi per expressar la nostra solidaritat amb les persones que continuen a la presó per la seva militància política, sobretot volem fer esment a les joves basques empresonades, torturades i repressaliades pel simple fet de ser combatives i independentistes. Així mateix, demanem esclariment pels casos de tortures als retinguts, detinguts i presoners, així com denunciem el deplorable tracte que pateixen les presoneres de tot tipus a les presons espanyoles. També, demanem la posada en llibertat de la resta de militants que continuen a la presó pel cas Bateragune. La repressió contra la lluita del poble basc per la seva autodeterminació ha estat ferotge i continuada durant dècades, i l’abandonament de les armes per part d’ETA no ha estat motiu per aturar-la. Des de la Joventut Comunista manifestem el nostre suport a la lluita per l’apropament dels presos i presoneres basques , així com exigim que s’acabi d’una vegada per totes la repressió.

Així mateix, denunciem l’onada repressiva que s’ha viscut en els darrers anys a tot l’Estat. Exigim, com no podria ser d’una altra forma, la llibertat de totes les companyes de lluita que estan a la presó, així com exigim que s’aturi la campanya de repressió judicial i policial contra activistes com l’Alfon i moltes altres activistes dels moviments socials, contra sindicalistes i contra el moviment llibertari.