La JCC davant la vaga de Metro

http://statics.ccma.cat/multimedia/jpg/9/2/1452801185929.jpg

Manifestem el nostre suport als treballadors de metro Barcelona i la nostra solidaritat davant la vaga convocada.
Considerem positiu que l’Ajuntament estigui exercint un paper de mediador en el conflicte per tal de desencallar les negociacions del nou conveni laboral i continuar implementant mesures per fer de TMB una empresa més transparent, al servei dels seus usuaris i respectuosa amb els drets dels treballadors.

Les treballadores de Metro de Barcelona reunides en Assemblea van rebutjar de manera unànim la proposta presentada per la direcció de l’empresa en l’última reunió amb el comitè. Així mateix, després de diverses reunions amb la mediació de la Generalitat i l’Ajuntament, no s’ha pogut arribar a un acord. Davant d’aquesta situació, els treballadors mantenen la vaga convocada pels propers 22 i 24 de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

Així doncs, la proposta de la direcció no satisfà les demandes dels treballadors de Metro, amb el sou congelat des de fa cinc anys i molts d’ells amb contractes parcials. Una situació heretada del govern convergent de Trias. Així mateix, constatem que, com ja és habitual, davant d’un conflicte laboral es tendeix a la criminalització de les treballadores organitzades que defensen els seus drets. Ja siguin els mitjans de comunicació, o la dreta, el dret de vaga de la plantilla de Metro és constantment qüestionat. Entenem que el dret a vaga, a més de ser un dret constitucional, és l’única eina que tenim com a classe per aconseguir millores en els nostres drets socials, econòmics i democràtics als centres de treball. Per tot això, manifestem el nostre suport als treballadors de metro Barcelona i la nostra solidaritat davant la vaga convocada.

Manifestem, a més, el nostre compromís amb Barcelona en Comú i el projecte de transformació que està suposant per a la ciutat de Barcelona. Per això, considerem positiu que estigui exercint un paper de mediador en el conflicte per tal de desencallar les negociacions del nou conveni laboral i continuar implementant mesures per fer de TMB una empresa més transparent, al servei dels seus usuaris i respectuosa amb els drets dels treballadors.

21 de febrer

Comitè Executiu
Joventut Comunista
de Catalunya