Ni Mas ni Puigdemont.

logoJCC

Resolució de la JCC davant del pacte entre Junts Pel Sí i la CUP

Davant el pacte d’estabilitat signat entre Junts pel Sí i la CUP la JCC expressa:

 1. Reafirmem el nostre compromís amb l’exercici del  dret d’autodeterminació del poble de Catalunya, i la seva aposta per l’obertura d’un procés constituent català, amb ritmes propis, que animi a l’obertura de processos similars als pobles d’Espanya, i construeixi una República Federal.
 2. Entenem que les pressions rebudes per la CUP han estat immenses, i que en alguns casos han arribat al linxament, amb conductes masclistes greus que condemnem enèrgicament. Valorem el procés de debat de la CUP com a un exemple de democràcia. L’esquerra ha de prendre nota de les formes i del fons.
 3. El pacte al que s’ha arribat entre Junts Pel Sí i la CUP és negatiu per a les classes populars perquè:
  1. Reconeix a CDC com a actor dirigent de la política catalana per als propers anys.
  2. No acaba amb el lideratge polític de Mas, sinó que el deixa fora només de la presidència. Mas seguirà sent el líder de CDC, i per tant, de la primera força del país i del partit del President.
  3. La renúncia de Mas s’ha fet a canvi d’una gran renúncia per part de la CUP, i donarà estabilitat a una força política, Junts Pel Sí, que té un component ideològic neoliberal fort.
  4. La convocatòria de noves eleccions podia haver facilitat un nou mapa polític que permetès l’inici d’un procés constituent liderat per les classes populars. Avui tenim un acord per iniciar un procés constituent liderat per la burguesia catalana.
  5. Considerem que aquest pacte es produeix pel temor a que es repeteixin uns resultats com els del 20D, i les forces de l’esquerra alternativa assumeixin el lideratge del procés constituent.

Així doncs, la JCC considera que aquest pacte és un error estratègic per a les classes populars. Tanmateix, considerem que cal seguir teixint aliances amb aquest espai polític i forjar un front per evitar que la oligarquia catalana i la trama convergent configurin un nou país de tall antisocial.

 

Joventut Comunista de Catalunya

Comitè Central

09 de gener de 2016