Comunicat de la JCC davant de la situació de l’Open Arms

Des de la Joventut Comunista de Catalunya expressem tota la nostra solidaritat amb l’embarcació de rescat marítim Open Arms, que es troba en una situació límit perquè molts dels seus ocupants estan patint un empitjorament de la seva salut física i mental molt greu. Amb 107 immigrants a bord i a només 1 km de distància del port de Lampedusa el vicepresident i Ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, no permet el seu desembarcament. Exigim als diferents governs de la Unió Europea que donin una solució immediata, que acullin als immigrants rescatats i que desenvolupin una política migratòria on la prioritat sigui protegir les vides de les persones migrants i que no es converteixi en una arma electoral. No fer-ho suposa un trencament directe dels principis sobre els quals es va fundar la mateixa Unió, enreda com una unió dels pobles europeus.

Aquesta problemàtica és una de les conseqüències directes de les guerres imperialistes a països d’Àfrica i de l’Orient Mitjà, provocades pels governs occidentals amb la finalitat de robar-los els recursos naturals i destruir qualsevol oportunitat que es desenvolupin més que aquesta.

Malgrat ser responsables directes dels problemes dels països ara en guerra, no només no donen cap solució a les persones que fugen i s’exilien, gairebé sempre en condicions infrahumanes, sinó que els hi posen tota mena de traves i dificultats però arribar a terra.

La JCC condemna totalment aquestes accions i fa una crida a la unitat dels pobles d’Europa per a aturar aquestes polítiques de caràcter feixista que els seus governs estan posant en pràctica.

Nadiua o estrangera, la mateixa classe obrera. Mai més mare mortum.

Comitè Executiu de la Joventut Comunista de Catalunya.

18 d’agost de 2019.