Consulta sí o sí!

En nom del Govern de la Generalitat, la setmana passada Artur Mas va anunciar públicament la no celebració de la consulta del 9-N tal i com estava prevista i acordada amb les diferents forces polítiques que hi donaven recolzament.

Davant aquesta situació i també en resposta a les propostes d’eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari i/o una possible declaració unilateral d’independència, la Joventut Comunista de Catalunya expressa i reitera el següent:

  1. Rebutgem la proposta de 9-N presentada pel Govern de la Generalitat considerant la seva falta de consens polític i la seva manca de transparència i rigor democràtic. Així mateix, considerem el nou 9-N com un acte electoralista i partidista de CIU, i no com un mecanisme d’expressió democràtica del poble de Catalunya.
  2. Continuem recolzant la consulta del 9-N tal i com en un prinicipi estva prevista i acordada. A més, instem a la Generalitat a que garanteixi la seva efectiva celebració amb plenes garanties democràtiques.
  3. Rebutgem una possible celebració d’eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari o una declaració unilateral d’independència, així com qualsevol altra forma de decidir el futur polític de Catalunya que limiti els marcs democràtics i de debat públic.
  4. Fem una crida al conjunt del poble de Catalunya i, molt especialment, a la joventut treballadora i estudiantil, a participar de les diferents mobilitzacions dels propers dies en la defensa de la consulta i al dret d’autodeterminació del poble de Catalunya.

Visca la República Catalana social i democràtica!

Visca lluita de la classe treballadora!

Visca la lluita de la joventut treballadora i estudiantil!

Comitè Executiu de la Joventut Comunista de Catalunya

Dijous, 16 d’octubre de 2014