Crida a la solidaritat amb el Líban. Resolució conjunta de les organitzacions de la FMJD a Espanya

Les organitzacions membres de la FMJD a Espanya, JCC, UJCE i CJC, volem, en primer lloc, expressar tota la nostra solidaritat amb el poble libanès després de l’enorme explosió que va destruir el port de Beirut el passat 4 d’agost. D’acord amb els nostres principis internacionalistes i antiimperialistes, vam iniciar una campanya de solidaritat amb la joventut i el conjunt del poble treballador libanès, alçant la veu davant l’actual crisi que viu el país i realitzant una campanya de recollida de fons destinats a ajudar a aquells sectors afectats més durament per l’actual crisi.

Som conscients que les dificultats que travessava el país venen de lluny: altíssimes xifres d’atur, una desigualtat social cada vegada més acusada i un context regional marcat per la criminal intervenció imperialista a Síria, juntament amb la contínua violació de les fronteres libaneses per part de les forces armades israelianes. No és casualitat el ràpid suport manifestat per determinades potències imperialistes estretament vinculades amb l’actual sistema polític de país, amb la visita de l’actual president de França com a cas més destacat, buscant donar cobertura a l’actual model profundament corrupte que impera al Líban. El cas concret de la posició de França no deixa de ser una mostra més del caràcter imperialista de la Unió Europea i dels països que la componen, els quals busquen constantment el major benefici per als seus monopolis.

Així mateix, és la corrupció que impera actualment a la majoria de les institucions del país la que obliga que una de les principals demandes actuals sigui la constitució d’un grup totalment independent que tingui per objectiu investigar les causes de la desastrosa explosió en el port de Beirut, portant davant la justícia a totes les persones que, activament o passivament, siguin responsables de l’actual situació que travessa el país.

Davant aquesta situació, el poble libanès porta diversos mesos protestant contra una situació econòmica i social cada cop més crítica, agreujada actualment per la confluència amb la pandèmia de la COVID-19 i la destrucció de part important de la capital libanesa. Saludem el paper de la joventut libanesa, especialment dels nostres camarades de la Unió de la Joventut Democràtica libanesa, que ha destacat organitzant la solidaritat entre el poble treballador més durament colpejat durant aquests dies.

Per tots aquests motius, reiterem el nostre suport i reconeixement al poble libanès, i demanem una investigació amb garanties que dirimeixi responsabilitats respecte a l’explosió ocorreguda al port de Beirut. De la mateixa manera, donem suport a la lluita de la classe obrera i la joventut libanesa per a la fi de l’actual sistema corrupte que ha sumit en la pobresa i la desigualtat al seu poble. Ha de ser la classe obrera i la joventut libanesa qui decideixi el seu futur, sense ingerències estrangeres de cap mena. A més, com a organitzacions membres de la FMJD reiterem el nostre compromís en la lluita contra l’actual sistema imperialista internacional, el qual anteposa els interessos dels monopolis capitalistes a qualsevol cosa, fins i tot a la pròpia vida de la joventut i els pobles.

.

Colectivos de Jóvenes Comunistas

Unión de Juventudes Comunistas de España

Joventut Comunista de Catalunya

Federació Mundial de la Joventut Democràtica