Davant del feixisme la Joventut Comunista de Catalunya diu prou, plantem cara

Dilluns 20 de maig de 2019, dues militants de la Joventut Comunista de Catalunya van rebre atacs feixistes de diferent magnitud, per una banda a la línia R3 de Rodalies de Catalunya, un feixista va assetjar a la Lucía, increpant-la per que portava amb el títol “Ongi Etorri”, que significa en Euskera “Benvinguts/des” en referència a les persones migrades i un altre xapa que portava el títol de “Llibertat Presos Polítics”. Paral·lelament, en un barri de Barcelona, una altra militant de la JCC va rebre un altra amenaça feixista.  Afortunadament, cap d’elles ha estat agredida físicament.

https://twitter.com/lurssia/status/1130513951807148038

La Lucía va denunciar els fets a Twitter i les imatges parlen per elles mateixes, el feixisme es veu legitimat si no se’l planta cara. Agraïm totes les mostres de solidaritat amb la nostra militant, i constatem positivament que l’antifeixisme segueix viu a Catalunya, i a la resta de l’Estat Espanyol.

https://twitter.com/lurssia/status/1130531464406339585

Davant d’aquest fet, com a joventut antifeixista, volem reiterar el nostre compromís per plantar cara al feixisme, feixisme que és avalat diariament per un Estat hereu del franquisme, que legitima organitzacions de tall neo-feixista i contínuament fa cesions a l’extrema dreta, acceptant-la com a part de l’arc parlamentari i en la vida diària als carrers i els nostres barris.

Vivim en un Estat antidemocràtic, que cada dia vulnera més els drets dels i les antifeixistes i que deixa sortir impunes als agressors, legitimant-los. Ahir mateix, Drets, una associació de professionals del món del dret que denuncia atacs d’odi i insults es feia ressò de les noves pautes jurídiques que la Fiscalia Superior de l’Estat feia circular per interpretar el delicte d’odi cap el nazisme.

https://twitter.com/DretsCat/status/1130534700014030849

Com a organització, acompanyarem aquestes dues militants durant els respectius processos que siguin necessaris, i lluitarem per que aquests tipus d’agressions no es repeteixin, mai més, contra ningú!

Plantem cara al feixisme,

NO PASARÁN

Comitè Executiu de la Joventut Comunista de Catalunya

21 de maig de 2018