Comunicat del Dia Internacional contra la LGBTfòbia

Avui, 17 de maig, és el Dia Internacional contra la LGBTfòbia.

En aquests temps en els quals el capitalisme s’aprofita de totes les lluites socials possibles per a mercantilitzar-les, veiem més necessari que mai emfatitzar el nostre compromís en la reivindicació dels drets LGBT i en la lluita contra les violències LGBTfòbicas que es produeixen en tots els àmbits de la vida: família, treball, vida pública… La ultradreta, en plena expansió avui dia, fomenta l’odi en tots els espais i genera contínues agressions.

A més, aquest cap de setmana s’emet Eurovisió, que intenta vendre’ns una imatge de tolerància amb tothom sense importar el seu color de pell, gènere o orientació sexual, quan en realitat aquest any se celebra a Israel, que està cometent un genocidi en Palestina. Tenim molt clar que les lluites socials no són un reclam comercial en cap cas.

L’homofòbia, la bifòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i qualsevol altre tipus de discriminació no tenen cabuda en el món pel qual treballem dia a dia. Per això avui, i cada dia de l’any, ens sumem a denunciar totes les violències causades per la LGBTfòbia.

Molta força!

Joventut Comunista de Catalunya

17 de maig de 2019