La JCC davant les Eleccions Generals

El pròxim dia 28 d’abril se celebraran les Eleccions Generals de l’Estat, després que el passat mes de febrer el President Pedro Sánchez anticipés els comicis i finalitzés la seva breu legislatura.

Des de la JCC cridem a la joventut de classe treballadora a votar en aquestes Eleccions Generals, ja que el vot juvenil és clau per aturar el feixisme. L’amenaça d’un govern de dretes o ultra-dreta està sobre la taula en aquestes eleccions. L’Estat Espanyol ja no és una excepció de l’ascens de l’ultra-dreta europea, si mai ho havia estat, ja som dins la lògica europea del nou feixisme i el racisme estructural.

Davant d’aquesta situació, se’ns planteja un dilema electoral a escollir entre el govern del “Trifachito“, PP, Cs i VOX; o un govern de centredreta amb un pacte PSOE-Cs. La joventut de classe treballadora lluitarem per oposar-nos a qualsevol d’aquests governs: a les urnes i als carrers. Ja hem vist aquesta experiència repetir-se al llarg d’Europa, com davant l’amenaça del nou feixisme sorgeixen governs de tall neoliberal, com França o Itàlia, que apliquen polítiques de retallades contre la classe treballadora.

Les possibilitats d’un pacte PSOE-Unidas Podemos són reals, amb el suport eventual d’altres forces republicanes, com els partits nacionalistes i/o independentistes d’esquerres, entre ells ERC. Tanmateix, aquest pacte ha de donar-se amb unes garanties programàtiques mínimes i un acord de govern, perquè sinó serà paper mullat en una legislatura que només revalidarà a Sánchez amb carta blanca.

Som conscients que existeix una operació als mitjans per criminalitzar les forces d’unitat popular i les forces independentistes, alhora que es normalitza l’aparició de l’extrema dreta. No reconeixem l’independentisme com a causa del creixement del discurs xenòfob de VOX, de Cs, del PP o inclús d’alguns barons del PSOE. El dret a l’autodeterminació dels pobles és un dret fonamental i una peça clau de l’ideari comunista.

Aprofitem també, per valorar molt positivament el debat que ha viscut el nostre Partit, Comunistes de Catalunya, sobre l’estratègia electoral a seguir durant els comicis; la JCC ha viscut el debat braç a braç amb els camarades de Comunistes de Catalunya. Valorem positivament que aquest debat s’hagi tingut dins el Partit Comunista i no al front electoral, i s’hagi concretat una estratègia entorn de les eleccions que emana dels òrgans del Partit, a diferència de comicis anteriors.

Per tot això, jove, vés a votar el pròxim 28 d’abril i organitza’t. No et quedis a casa o guanyarà el feixisme,

No passaran!

Comitè Executiu de la JCC
11 d’abril de 2019