El II Congrés escull nova direcció per unanimitat

photo_2017-07-19_12-00-33

 

El passat cap de setmana la JCC va celebrar el seu II Congrés. En aquest, es va debatre el Manifest-Programa, les Línies Estratègiques i Organitzatives, i es va votar la nova direcció. Aquest va ser un Congrés d’un ampli consens, en el que es va aconseguir trobar una síntesi que facilités el consens en els aspectes centrals de la política i l’estratègia de la organització. Així doncs, es va arribar al consens sobre la proposta nacional de la JCC, sobre la postura sobre les drogues, la nostra concepció sobre el feminisme i la interrelació d’opressions i lluites. De la mateixa manera, es va debatre sobre la participació de la Joventut Comunista en els diferents espais de lluita, com els sindicats de treballadores i treballadors, la importància de la lluita obrera, les línies d’actuació en el moviment estudiantil, així com en el moviment associatiu. Finalment, tots dos textos van ser aprovats per unanimitat. En l’inici del curs vinent es publicarà un número especial de la Revista Maig amb els documents aprovats.

 

Paco Fernández, Responsable Polític del Comitè de Barcelona de Comunistes de Catalunya
Paco Fernández, Responsable Polític del Comitè de Barcelona de Comunistes de Catalunya, saludant al II Congrés

 

Un cop es van debatre els documents, es va presentar la candidatura única de membres nominals del Comitè Central. Aquesta candidatura única va ser el resultat de mesos de debat sobre la seva configuració, en funció de les necessitats de la organització. Així doncs, es va detectar la necessitat de consolidar l’equip i feminitzar-lo. Va ser per això que, d’una banda, es va mantenir al màxim possible els membres de l’anterior direcció i, d’una altra, només es van promocionar nous quadres femenins. Per tal de promocionar noves persones es va fer un procés de baix a dalt i de dalt a baix. En un primer moment, els col·lectius van proposar noms, i en base a aquestes propostes es va debatre la composició final. Un cop debatuda, es va presentar de forma definitiva al Comitè Central, que va acordar la llista de consens que després seria aprovada per unanimitat al II Congrés.

 

FotosCongres
Alguns moments dels debats del II Congrés

 

 

 

Així doncs, els òrgans de direcció tenen la següent composició:

 

Secretariat

Anna U. Secretària d’Organització | organitzacio@jcc.cat

Víctor H. Responsable de Finances | finances@jcc.cat

Lucía A. Responsable de Formació | formacio@jcc.cat

Nora O. Responsable de Feminisme | feminisme@jcc.cat

Esteban V. Responsable d’Extensió | extensio@jcc.cat

 

Comitè Executiu

Juanma R. Secretari General | sgeneral@jcc.cat

Anna U. Secretària d’Organització | organitzacio@jcc.cat

Ismael B. Responsable de Comunicació | comunicacio@jcc.cat

Ariadna G. Responsable d’Estudiants | estudiants@jcc.cat

Jesús V. Responsable de Moviment Obrer | movimentobrer@jcc.cat

Víctor H. Responsable de Finances | finances@jcc.cat

Lucía A. Responsable de Formació | formacio@jcc.cat

Nora O. Responsable de Feminisme | feminisme@jcc.cat

Paul C. Responsable d’Internacional i Solidaritat | internacional@jcc.cat

Raquel T. Directora de la Revista Maig | maig@jcc.cat | info@maig.cat

 

El Comitè Central està composat per les persones escollides directament al Congrés, més una persona per col·lectiu territorial o sectorial.

Un cop votada la llista de nominals, es va passar a debatre les resolucions. Es van aprovar dues: una sobre l’1 d’octubre, que va fixar la posició de la JCC respecte a aquesta convocatòria, i una altra de suport als treballadors i treballadores de Metro, en la que es mostrava el desig de la organització per arribar a un acord el més satisfactori possible.

Al dia següent, es van realitzar les activitats de la cloenda, que van començar amb les salutacions internacionals. Al II Congrés la JCC va comptar amb la visita de la Joventut Comunista Portuguesa, que va seguir els debats durant els dos dies. També va rebre una extensa salutació de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica, i salutacions d’organitzacions amigues de Xipre, Regne Unit, Mèxic, Bangladesh, etc. A continuació es va fer un petit acte d’entrega de carnets a nova militància, i un reconeixement a la gent que passava al Partit en aquest Congrés. Finalment, el Secretari General de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet, i el de la Joventut Comunista, van adreçar unes paraules per tancar el Congrés. Nuet, per la seva banda, va reafirmar el paper clau que ha de jugar el Partit i la Joventut en els propers cursos, davant els reptes que vindran; un paper de brúixola per acabar en bon port. Així mateix, el Secretari de la JCC va afirmar que la organització té dos reptes fonamentals: fer un bon relleu generacional els propers cursos, i intensificar les lluites de la joventut, concretament va posar de relleu la importància de transformar el Dia Internacional de l’Estudiant en una jornada de lluita de tota la joventut.

 

photo_2017-07-19_12-01-49