La JCC participa a l’acte d’homenatge a Fidel

 

Intervenció d’Anna Usart, membre del Secretariat de la JCC, en l’acte del passat 3 de desembre davant el Consulat de Cuba a Barcelona.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya fem nostres les paraules de la Declaració dels nens, adolescents i joves de Cuba, del Buró Nacional de la Unió de Joves Comunistes de Cuba. Fem nostres els seus sentiments i la seva convicció que “per durs que siguin els temps i per alts que siguin els reptes, aquí estarem en cada trinxera de l’estudi, del treball i de la defensa, disposats a preservar aquesta Revolució fidelíssima”.

Com diuen les joves comunistes de Cuba, nosaltres també afirmem que el futur del Socialisme a Cuba està en les seves mans, i que des d’aquí, dels municipis de Catalunya, des dels centres d’estudi i de treball, seguirem l’exemple de Fidel, del poble i de la joventut de Cuba, per aconseguir un futur de dignitat i de pau per a la joventut del nostre país i de tot el món.

Seguirem l’exemple de Fidel, del Che, de Vilma, de Camilo, de Raúl i de tants herois i heroïnes cubanes que ho han sacrificat tot al servei del seu poble i de la humanitat.

Fidel és avui el gran referent de milions de joves a tot el món. Després de la mort de Fidel una frase brota de molts cubans i de moltes cubanes: Fidel és Cuba. Nosaltres volem afegir: FIDEL ÉS LA JOVENTUT. Fidel és l’esperança d’un món nou.

Visca Cuba i al seva Revolució!

¡Hasta la victoria, siempre!

Declaració de la FMJD sobre l’alliberament dels 5 herois cubans

5Heroes_4Un nou balanç de forces a nivell internacional s’ha imposat amb els recents desenvolupaments que el món està vivint. Per un cantó, la crisi econòmica i l’increment de les agressions del imperialisme contra la classe obrera i els sectors populars. Per altre, l’augment dels grups i forces feixistes en molts llocs del planeta amb el clar recolzament de les forces imperialistes. També, l’ocupació, intervenció, invasió i guerra contra la llibertat dels pobles. Enfrontant-se a això trobem un ampli grup de pobles, especialment les forces progressistes, patriòtiques i d’esquerres. A més, cal afegir l’esperança de les forces emergents que estan en contra aquests atacs dels neonazis i neofeixistes. Continua llegint Declaració de la FMJD sobre l’alliberament dels 5 herois cubans