El 17N, tothom a la manifestació per una #UniGratuïta!

L’Associació d’Estudiants Progressistes, i tot el moviment estudiantil, ens convoca a totes a la manifestació del #17N, dia de l’Estudiantat, a les 17:00 a Plaça Universitat per reivindicar una #UniGratuïta.

Les taxes universitàries són un impediment per l’accés a l’educació dels fills i les filles de la classe treballadora. La imposició d’uns preus tan elevats (Catalunya és de les regions europees amb les taxes més cares), provoquen que les generacions més joves de la gent treballadora siguem les capes que tenen més difícil accedir a la universitat. Sí! Nosaltres! Les que hem de tenir treballs precaris per poder pagar les taxes! Sí! Nosaltres! Les que tenim mares amb jornades de 15 hores diàries, que a dures penes arriben a final de mes i a sobre han de fer front a aquesta enorme despesa! Sí! Nosaltres! Les que no podem permetre’ns anar a la universitat per aquest motiu!

És per això que des de la JCC cridem a universitaris, estudiants de secundària, treballadors i famílies a sortir al carrer el proper #17N. L’Eduació és un dret, no un privilegi.

Per la defensa del teixit industrial. No al tancament de Bacardi!

Foto

Durant el mes de febrer, l’empresa Bacardi situada a Mollet del Vallès, ha decidit traslladar l’embotellament del rom Bacardi i de Martini a la planta situada a Itàlia. Amb aquesta decisió, l’empresa planteja un ERO que suposa l’acomiadament de 82 persones de la planta de Mollet, conservant en aquesta planta només el departament comercial i de màrqueting i el de distribució. Davant d’aquest decisió, els 266 treballadors de l’empresa han decidit iniciar una sèrie de mobilitzacions, entre d’elles la vaga de l’1 de març, per tal de mantenir els seus llocs de treballs.

Durant el 2015, ha augmentat el número de treballadores afectades per un ERO, situant-se a nivell estatal a més de 13 treballadores acomiadades cada dia.  Aquests ERO afecten de manera molt preocupant a les dones, produint-se un augment del 33,5% de les dones acomiadades mitjançant expedient de regulació respecte l’any anterior. La decisió de Bacardi s’uneix a la d’altres empreses a Catalunya com Valeo, Autoliv i Deplhi, de reduir les seves plantilles, fins i tot arribant a tancar les seves plantes. A més de l’afectació als treballadors i les seves famílies, aquesta situació ens condemna als i les joves a una situació d’atur, precarietat i manca d’expectatives laborals

Des de la Joventut Comunista de Catalunya rebutgem la decisió de tancament de línies de producció de la planta de Mollet, ja que considerem que no hi ha causes objectives que justifiquin aquest tancament. A més, condemnem la utilització dels expedients de regulació en empreses que tenen beneficis i tenen viabilitat econòmica. Considerem, doncs, que aquestes deslocalitzacions són una política estratègica de les empreses per tal de reduir costos condemnat a la precarietat a la nostra societat. Així doncs, apostem per una política de reindustrialització del país que tingui com a objectiu garantir l’estabilitat dels llocs de treball i les expectatives laborals del jovent català. Des de la Joventut Comunista de Catalunya ens solidaritzem amb la lluita dels treballadors de Bacardi, així com de tots els treballadors en lluita per garantir els seus llocs de treball.