Joventuts Comunistes del món signen una crida conjunta de solidaritat amb el poble palestí

 

 

Palestina-1

Crida de les Joventuts Comunistes per al dia d’acció comuna de solidaritat amb el poble palestí.

Denunciem davant la joventut, als pobles del món sencer, el crim que estan portant a terme els EUA-OTAN-Israel contra el poble palestí. La decisió dels Estats Units de declarar Jerusalem com “la capital d’Israel” i de reubicar la seva ambaixada des de Tel Aviv fins allà, així com la seva posició invariable que equipara al “criminal” amb la “víctima” que posa les bases per a un nou crim imperialista. Aquesta acció proactiva dels EUA no és un acte casual, sinó que forma part dels plans generals d’intervenció dels EUA en les regions de l’Orient Mitjà amb l’objectiu d’assegurar els seus interessos. La seva intenció és impedir l’establiment d’un Estat palestí independent amb les fronteres de 1967, la capital de la qual sigui Jerusalem Est, que és pel que el poble palestí ha lluitat i ha bassat la seva sang durant tants anys. L’intervenció i les accions en benefici dels EUA i els seus aliats s’està duent a terme tenint en compte la incerta situació que es viu a l’Orient Mitjà, especialment, després de la derrota de l’“Estat Islàmic” a Síria. Tot això es suma al context de competició voraç que trobem a la regió.

Denunciem la repressió de la lluita del poble palestí per part de l’Estat israelià, el qual, juntament amb els Estats Units, està intensificant la barbàrie. La reacció justa del poble palestí contra aquesta decisió s’està trobant amb l’assassinat de manifestants, detencions i persecució. Les forces repressores israelianes no dubten reprimir fins i tot nens i adolescents, com va ser el cas dels dos adolescents que foren assassinats a principis de gener o el de Ahed Tammimi, de 16 anys, que està sent processada per un tribunal militar israelià per les seves accions en contra de l’ocupació. Saludem als i les milers de joves palestins que lluiten de forma valenta contra la barbàrie de l’Estat israelià per una cosa obvia: el seu dret a viure en el seu país natal sense opressors estrangers.

La lluita que duem a terme als nostres països contra la injustícia, la pobresa, l’opressió i la guerra imperialista és una lluita internacional, una lluita que comprèn la solidaritat com la lluita de tots els pobles contra la injustícia i l’opressió en el món sencer.

Cridem a tots els homes i les dones joves dels nostres respectius països a condemnar el crim que s’està perpetrant contra el poble palestí i a denunciar la recent intensificació de la barbàrie. A condemnar decididament el turment que pateix tot el poble palestí, la violència exercida per l’Estat israelià que té milers de presos polítics, que construeix el Mur de la Vergonya, que continua amb els assentaments i l’ocupació de territoris palestins.

Cridem a les Joventuts Comunistes, a altres organitzacions anti-imperialistes i organitzacions de masses de joves a tot el món al dia d’acció comuna per la solidaritat amb el poble palestí el 12 de març. Coordinant les nostres accions, amb diferents activitats, donem una resposta internacionalista als plans imperialistes!

Exigim el següent:

 • Un Estat palestí independent, viable i sobirà que mantingui les fronteres de 1967 amb Jerusalem Est com la seva capital.
 • La retirada de l’exèrcit israelià dels territoris ocupats el 1967, incloent els Alts del Golan i el districte de Sebah del sud del Líban.
 • La fi dels assentaments i la retirada d’aquells que s’han estat assentant en el territori palestí dins de les fronteres de 1967, així com la llibertat de tots els presos polítics i el retorn dels refugiats.
 • Exigim la derogació de tots els acords polítics i militars entre els nostres governs i Israel, i l’immediat reconeixement de l’Estat palestí per part d’aquests.

 

Signat per les següents Joventuts Comunistes:

 1. Joventut Comunista del Partit Argelí per a la Democràcia i el Socialisme, JC-PADS
 2. Joventut Socialista Obrera Alemana, SDAJ
 3. Joventut Comunista d’Austria, KJÖ
 4. Unió de la Joventut de Bangladesh, BYU
 5. Unió dels Estudiants de Bangladesh, BSU
 6. Joventut Comunista de Bolívia, JCB
 7. União da Juventude Comunista, UJC – Brasil
 8. Lliga Juvenil Comunista de Britània
 9. Joventut Roja – Britània
 10. 10.Joves Socialistes de Croàcia
 11. Joventut Comunista de Dinamarca, UngKom
 12. Joventut Comunista de l’Ecuador, JCE
 13. Unió de Joventuts Comunistes d’Espanya, UJCE
 14. Col·lectius de Joves Comunistes, CJC – Espanya
 15. Joventut Comunista de Catalunya, JCC
 16. Unió de la Joventut Comunista, UJC – França
 17. Moviment de Joves Comunistes de França, MJCF
 18. Joventut Comunista de Grècia, KNE
 19. 1Joventuts Comunistes de Guatemala, JCG
 20. Joventut del Partit dels Treblladors – Irlanda
 21. Moviment Juvenil Connolly, CYM – Irlanda
 22. Front de la Joventut Comunista, FGC – Itàlia
 23. Unió de la Joventut Democràtica Jordana, UJDY
 24. Joventut Comunista de Jordània
 25. Joventut del Moviment Socialista de Kazajstan
 26. Federació de Joves Comunistes, FJC – México
 27. Moviment de la Joventut Comunista, CJB – Países Bajos
 28. Federació Democràtica d’Estudiants – Pakistán
 29. Joventut Comunista Juventud de Pakistan
 30. Joventut del Partit Comunista de Polònia
 31. Unió Comunista de la Joventut, KSM – República Txeca
 32. Lliga de la Joventut Comunista Revolucionària (bolxevic), RKSMb – Rússia
 33. Unió de la Joventut Leninista Comunista de la Federació Russa, LKSM RF
 34. Unió de la Joventut Comunista siria – Juventud Khaled Bakdash, SCYU-KBY
 35. Lliga de la Joventut Comunista Jugoslava, SKOJ – Serbia
 36. Unió de la Joventut Socialista, SYU – Sri Lanka
 37. Unió d’Estudiantes Socialistas, SSU – Sri Lanka
 38. Joventut Comunista de Turquia, TKG

12/03/2018