El dia 8 ens aturem i aturarem el món!

 Comic8M_web

Descarrega l’octaveta!


Manifest de la JCC pel 8 de març

Aquesta és la increïble història de les dones treballadores que movem el món i un dia vam decidir parar-lo. Perquè som les dones les que amb el nostre treball invisibilitzat mantenim el món en moviment, mantenim aquest sistema capitalista, que si no fos per tot el treball reproductiu que ens carreguem nosaltres no podria continuar funcionant. Les dones encara dedicant el doble d’hores a les tasques domestiques i de cura,som infravalorades i invisibilitzades tot i que sense aquestes feines la nostra supervivència seria impossible.

També en l’àmbit laboral continuem cobrant menys que els nostres companys i ocupem el 75% dels treballs parcials, ja sigui perquè hem de dedicar moltes més hores a cuidar de les persones dependents, gent gran i criatures que els homes, o simplement perquè no aconseguim un contracte digne. I això les que aconseguim feina remunerada, ja que les dones tenim una taxa d’atur superior als homes i per les dones trans les possibilitats de tenir una feina digna són gairebé nul·les. I això no sembla que vagi a canviar, ja que l’Estat Espanyol porta tres anys consecutius ignorant les recomanacions europees per acabar amb l’escletxa salarial.

Com a joves estudiants estem encara més exposades a aquesta precarietat per poder assolir una independència del nucli familiar o inclús per poder continuar cursant la nostra formació, les dificultats afegides per accedir a responsabilitats acadèmiques i el masclisme a les aules. A tot això s’ha de sumar el fet de ser susceptibles a l’assajament sexual pels nostres caps, professors i companys amb total impunitat per part de les institucions, que no són més que un altre instrument de repressió per a nosaltres, qüestionant-nos, no deixant-nos decidir sobre el nostre propi cos en cas d’embaràs no desitjat i decidint el que és o no un cas de violència masclista segons pautes obsoletes. Per a combatre aquest masclisme intrínsec a la nostra societat exigim una educació laica i feminista, que tracti qüestions de gènere i sexe. També una llei adient a les circumstàncies de les dones maltractades o víctimes de violència masclista i una llei laboral que ens permeti viure sense haver de deixar de banda altres aspectes de la nostra vida.

És per això que aquest 8 de Març les dones deixarem de moure el món. La Joventut Comunista de Catalunya crida a traslladar la lluita al carrer al costat de totes les dones de classe treballadora, migrants, racialitzates, trans, lesbianes i bisexuals, a visibilitzar que ens estant assassinat, que des de principi d’any ja em perdut a 10 companyes.

Serem a Barcelona a Passeig de Gràcia amb Diagonal a les 18:30 i a Girona a les 19h a la Plaça del Vi manifestant-nos al costat de totes les dones que hem decidit acabar amb el patriarcat i que treballem dia rere dia per aconseguir-ho. Perquè sense les dones, no hi ha revolució!


Cicle de xerrades

Les dones i la militància en la lluita contra el masclisme i la precarietat. 

Dimarts 27/02, 11h. UPF Ciutadella (aula a confirmar)

Intervenen: Núria Lozano (CCOO), Rosalia Molina (CGT), Paloma Navarro (JCC).

L’assetjament sexual avui

Dilluns 5/03, 12h. UAB (aula a confirmar)

Intervé: Paula Quílez (AEP)

Les dones i la revolució

Dilluns 5/03, 16h. UB Raval (aula 205)

Intervenen: Laura Rozalén (historiadora) i Lucia Aliagas (JCC)