La FMJD condemna els atacs xenòfobs a Sud-àfrica

stop4La Federació ha estat seguint amb molta preocupació l’escalada d’atacs a Sud-àfrica contra migrants de Zimbabwe, Malawi, Moçambic, Angola, Congo i altres nacionalitats, principalment africanes.

Deu migrants han sigut brutalment assassinats en aquest país durant aquests atacs xenòfobs, a part dels centenars de ferits. Els països de les víctimes estan repatriant als seus ciutadans i la situació està degenerant cap a una violència generalitzada, afectant als interessos de Sud-àfrica. Aquesta és una molt mala situació. La Federació Mundial de la Joventut Democràtica aposta pel respecte a la vida, l’esperit d ela tolerància, la unitat i la diversitat, així com creu que la violència no ha de ser resposta amb més violència. No condonem el racisme, l’afrofòbia o qualsevol altre tipus de discriminació i avui tampoc ens podem quedar en silenci.

Denunciem i repudiem aquestes accions, així com instem a la autoritats i a la joventut de tots els països a prendre accions per aturar la situació. La FMJD crida a parar aquests atacs inacceptables que no es poden justificar de cap manera.

Aplaudim als sud-africans que han participat a la manifestació de condemna dels atacs que s’ha celebrat a Durban, i instem els altres a entendre que cap nació pot sobreviure isolada. Més que mai necessitem que els sud-africans en la contínua marxa per un món sense imperialisme i on la pau i prosperitat regnin per tots. Volem recordar que el 25 de maig l’Àfrica recordarà la fundació de la Organització de la Unitat Africana, que va tenir un rol central en la mobilització de la solidaritat internacional per la fi del Apartheid.

Budapest, 17 d’abril de 2015
Federació Mundial de la Joventut Democràtica