Per la República Catalana social, democràtica i sobirana de treballadores i treballadors lliures

Corona_socialismeEl proper 14 d’abril commemorem el 84è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, fet que els i les comunistes de la JCC aprofitem per reconeixer i defensar els avenços polítics, socials i democràtics d’aquell període així com els valors cívics i ètics que dimanen de la mateixa República.

Així mateix, aquesta data assenyalada ens serveix per mostrar tot el nostre respecte, rendre homenatge i enmirallar-nos en l’exemple que per a nosaltres representen totes aquelles persones que van defensar, i en moltes ocasions fins i tot donar la seva vida, per la II República i que van lluitar pels drets del poble de Catalunya i dels del conjunt de l’Estat.

Des de la JCC no oblidem, i exigim justícia per a totes aquelles persones, familiars, fills i filles, néts i netes, besnets i besnetes que, com molts de nosaltres, també víctimes, varem perdre a familiars a causa de la violència i repressió planificada i duta a terme pel règim franquista.

Però per a totes i tots nosaltres el 14 d’abril també esdevé una data que ens obliga a mirar cap a endavant i continuar lluitant pel nostre futur.

La joventut treballadora i estudiantil som conscients de la significació política i la trascendència històrica que representa per nosaltres i per amplíssimes capes de la població l’actual moment de crisi capitalista mundial i la crisi de la II Restauració Borbònica al conjunt de l’Estat espanyol.

Una crisi de Règim que preten ser superada per les elits polítiques i econòmiques de Catalunya i Espanya impulsant una Segona Transició i que té la seva màxima expressió en la successió el juny de l’any passat de Juan Carles I per Felip VI.

Un projecte que confontem políticament i ideològica lluitant per una República Catalana social, democràtica i sobirana de treballadors i treballadores lliures, que obri un nou marc de relacions polítiques, econòmiques i socials en una perspectiva socialista i en vistes a la construcció de la futura societat comunista.

Des de la JCC apostem per que aquesta República Catalana comparteixi un marc comú de relacions amb la resta dels pobles d’Espanya en forma de República Federal Espanyol basada en la lliure adhesió i en la defensa del dret a l’autodeterminació de tots els pobles que la conformin.

Assolir aquests objectius tant sols és possible des del ferm compromís polític, des de l’organització i la lluita quotidiana de centenars i milers de persones joves que, com nosaltres, volem i exigim un futur digne i prosper en la nostra terra i amb els nostres.

La cruïlla en la que ens trobem esdevé per la joventut treballadora i estudiantil un repte de generació; un repte que compartim amb moltíssimes més dones i homes des de la convicció que assolir aquests objectius tant sols serà possible des de l’organització del conflicte, la lluita quotidian, la unitat popular i la mobilització ciutadana.

Fem un crida a la joventut treballadora i estudiantil així com al conjunt de la classe treballadora a participar activament en els homenatges a la II República així com per continuar lluitant pel nostre futur.

Per la República Catalana social, democràtica i lliure!!

Visca la República!!

Diumenge 12 d’abril del 2015

Comitè Central de la Joventut Comunista de Catalunya