La JCC amb les mobilitzacions estudiantils de març

Aquest març comença amb molta agitació als centres d’estudi.

D’una banda, el 2 de març les estudiants universitàries sortiran a reivindicar la baixada del 30% dels preus i l’equiparació de preus de màster a preus de grau, i el 9 de març la comunitat educativa en el seu conjunt durà a terme una Vaga Estatal d’Ensenyament.

El passat 17 de novembre milers d’estudiants van recòrrer els carrers de Barcelona reivindicant la universitat gratuïta i demanant pases cap a la gratuïtat. La primera pasa que es demana és la baixada pel proper curs del 30% de les taxes i l’equiparació de preus i màsters. Les taxes elevades actuals suposen una privació en l’accès a la universitat de la classe treballadora, el sistema post-bolonya dificulta la compatibilització d’estudis i treball el qual, juntament amb aquests preus incideixen en la composició de classe a les universitats. La universitat gratuïta és una aposta ferma de la JCC per tal de revertir la discriminació de classe a l’hora d’accedir als estudis superiors universitaris.

Pel que fa a l’ensenyament secundari, aquests curs ha tingut diverses mobilitzacions contra el sistema de revàlides al qual el Govern estat ha renunciat, reimplantant el sistema de la selectivitat. No obstant, aquest ha estat susceptible de modificacions d’última hora que transformaven l’avaluació a meitat de curs pels alumnes de 2n de Batxillerat. Aquest 9 de març sortirem al carrer convocats per l’AEP, altres organitzacions sindicals tant estudiantils com de treballadaores, plataformes i altres organitzacions per mostrar el nostre posicionament contrari a la LOMCE i les retallades, per reivindicar l’escola pública, laica i de qualitat i per la millora de l’ensenyament.

Així doncs, des de la JCC cridem a l’estudiantat universitari català a secundar la vaga del 2 de març i a la comunitat educativa la vaga estatal del 9 de març.

 

photo_2017-03-01_17-55-51