La JCC dóna suport a la vaga d’Eulen Telemarketing

Aquest dilluns 29 de gener el treballadors i les treballadores d’Eulen telemarketing estan cridades la vaga. El motiu: la pretensió de l’empresa de traslladar forçosament a la totalitat de la plantilla a altres províncies. Concretament, vol traslladar el 80% de les treballadores i els treballadors a Osca, i el 20% restant repartir-los entre València, Reus i la província de Barcelona. A més, segons informa el Comitè d’Empresa, Eulen a més vol fer modificacions importants en  les funcions i els horaris el que implica eliminar la conciliació de la vida laboral i familiar de la plantilla.

Segons informa la representació sindical en la seva nota de premsa, la mesura afecta a la totalitat de la plantilla, essent aquesta de 66 treballadors i treballadores amb contracte indefinit. D’aquestes 66, el 40% són persones de més de 50 anys d’edat, totes amb més de 10 anys d’antiguitat a l’empresa. Cal tenir present, a més, que Eulen s’ha desfet en els darrers anys de més de 800 treballadors, havent perdut serveis importants com el d’Endesa, que s’han anat emportant altres empreses del sector. Hem de recordar que Eulen és una empresa que en els darrers temps ha resultat fortament conflictiva. Recordem, la vaga de la seguretat a l’aeroport del Prat, de la qual Eulen és el contractista. Aquesta empresa està especialitzada en la precarietat, i abusar del seu poder. Tanmateix, han estat les reformes laborals del PP i del PSOE les que han donat via lliure a empreses com aquesta per tractar d’aquesta forma a la classe treballadora.

En el cas del sector del telemarketing, ens trobem amb el regne total de la precarietat i l’abús empresarial en el canvi dels ritmes productius, d’horaris i jornada. A més, s’ha de tenir present que en aquest sector treballen especialment joves, ja sigui perquè han de compaginar estudis i treball, o ja sigui perquè per la rapidesa amb la que es canvien les plantilles en aquest sector, com a conseqüència de l’altíssima temporalitat, abunden les ofertes de treball.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya expressem el nostre total suport a la lluita de les treballadores i els treballadors d’Eulen, i l’animem a seguir lluitant per aturar l’abús d’una empresa acostumada a aquestes pràctiques. La mobilització i la lluita en aquest sector és imprescindible per acabar amb la precarietat, i amb el poder absolut de la patronal. Finalment, animem a tothom a donar suport a les dues concentracions de protesta a Barcelona per al proper dilluns 29 de gener: una de 10.00 hores a 12.00 hores a la Gran Via cantonada amb carrer Balmes, 608 (davant l’oficina d’Endesa), i una altra de 17.00 hores a 19.00 hores davant l’edifici d’Eulen al carrer Mare de Déu del Port, 167-171.

Més informació

Nota de premsa del Comitè 

Nota de premsa de CCOO