Les eleccions brasileres sense Lula serien un frau.

Ahir es va condemnar en segona instància a l’ex-president Lula, en el cas orquestrat per evitar que hi hagi un govern progressista i popular al Brasil. Segons el Partit Comunista del Brasil “en cap moment es van presentar proves de qualsevol tipus del fet que el tríplex fos de la seva propietat i estigués en possessió de l’ex-president. No hi ha cap acte d’ofici que demostri que ha beneficiat a l’empresa en qüestió, entre moltes altres inconsistències llargament demostrades per la defensa”.

Una justícia totalment polititzada va iniciar una investigació sobre casos de corrupció a l’empresa Petrobras, incloent a l’ex-president Lula en el cas sense aportar cap prova. Així mateix, “Lola fou sotmès a una massacre mediàtica permanent, que busca llençar fang sobre el seu nom”, denuncia el comunicat del PCdoB. En aquest sentit, afirmen “el que veiem és la repetició d’altres episodis de la història de Brasil, en els que la gran premsa va buscar destruir lideratges compromesos amb el poble i amb els interessos nacionals a través d’atacs contra el seu honor”.

El cop d’Estat, segons els comunistes de Brasil, és un procés en curs. En aquest moment, “dues etapes noves d’aquesta ofensiva contra la sobirania i els interessos dels treballadors es troben en les discussions del Congrés Nacional: la reforma de la Seguretat Social i la privatització d’Eletrobrás”. Per revertir aquest procés, segons afirma el PCdoB en el seu comunicat, “és necessari presentar un programa que uneixi a tots i totes les brasileres al voltant d’un projecte de desenvolupament nacional autònom, de reindustrialització i de reversió de les mesures de Temer contra Brasil i els drets dels treballadors”.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya condemnem la operació en curs per acabar amb els moviments populars i les organitzacions de classe, per tal d’aturar una alternativa progressista a la gran potència d’Amèrica Llatina. A més, mostrem tot el nostre suport als moviments i partits que conformen l’alternativa progressista i popular liderada per Lula da Silva.