La JCC inicia el Segon Congrés amb una trobada sobre estratègia i organització els dies 12 i 13 de novembre

Aquest curs per a la Joventut Comunista de Catalunya és el curs del II Congrés. Aquest Congrés està pensat com un procés de debat que durarà tot aquest curs, i que tindrà diferents fases que finalitzaran el 15 i 16 de juliol, quan es debatran els documents definitius i s’escollirà la nova direcció . La primera fase, que s’iniciarà aquest novembre, té com a objectiu crear marcs de debat oberts sobre les qüestions clau per a la joventut catalana. Així doncs, d’una banda, es celebrarà una trobada nacional en la que es parlarà dels reptes de les lluites de la joventut, i de com perfeccionar la organització interna de la JCC per donar una millor resposta a les necessitats d’aquestes lluites. D’una altra, es faran debats i tallers oberts sobre qüestions com el treball precari, el model educatiu i universitari, la vida als barris, l’oci, l’esport, les drogues, les noves violències masclistes i les discriminacions LGTBIfòbiques entre la joventut. Aquests debats es faran arreu del territori, així com en les universitats.

La Trobada, que es celebrarà el 12 i 13 de novembre, té com a objectiu principal dialogar sobre l’estat de les lluites en l’actualitat, compartir experiències i plantejar línies de treball per als propers anys. Així doncs, la intenció d’aquesta trobada és posar les bases per a l’elaboració de les línies estratègiques de la Joventut Comunista, que volen representar un instrument per a tota la joventut treballadora i estudiantil. A més, també es farà un taller de formació sobre la militància comunista a les empreses, tant pel que fa a l’activitat sindical com per a la tasca de conscienciació política de la classe obrera. Per aquest taller comptarem amb Carmen Olivera, treballadora de SEAT i membre de la cèl·lula de Comunistes a l’empresa, i Jesús Vallejo, de Konecta BTO i membre de la cèl·lula d’aquesta empresa. L’objectiu d’aquest taller és aprendre de dues experiències com aquestes, amb característiques diferents, i amb una perspectiva juvenil i feminista.

Finalment, el diumenge 13, es debatrà en grup sobre les diferents necessitats organitzatives, ja sigui pel que fa al funcionament dels col·lectius de base, com els òrgans, o com implementem millors instruments de formació per tal de capacitar a més joves per articular als moviments juvenils, així com també es tractaran les formes d’arribar a més gent jove.

Aquesta trobada serà oberta a militant i simpatitzants. Si t’animes a participar, en aquest formulari et pots inscriure i veure la programació.