Manifest de la JCC pel 25N #25NSororitat

 

 

asset

Sororitat i feminisme combatiu

Arribem al 25 de Novembre amb 39 feminicidis a l’estat. 39 assassinades només per ser dones dins una societat misògina. Aquest sistema heteropatriarcal ens està matant dia rere dia, un sistema que es manté d’en peus sotmetent-nos, atacant-nos a partir de violències més diàries i invisibles fins a l’assassinat. Aquestes violències estructurals ens posicionen com a dèbils, simples cuidadores, inferiors, propietat d’algú altre.

Però davant aquestes agressions constants tenim unes eines importantíssimes: el feminisme i la sororitat. La sororitat és el concepte que fem servir per a parlar de l’empatia necessària entre les dones, aquella que eludeix les diferències entre nosaltres i ens fa ser solidàries les unes amb les altres, donant-nos suport i aplicant la proclama feminista “si en toquen a una ens toquen a totes”. D’aquesta manera, entenem les cures i el suport mutu com les armes revolucionàries que són. El sistema heteropatriarcal ens educa per a créixer soles, dèbils i indefenses, però nosaltres som conscients que només juntes podem tirar endavant.

Volem parlar d’experiències pròpies, de què és i com ens sentim davant els atacs masclistes, però sobretot volem parlar de com som capaces de sortir-nos-en soles, però també de com més fortes som quan tenim una companya al costat.

Des de la JCC volem aprofitar aquest 25N per reflexionar sobre aquest concepte, com podem aplicar la sororitat i les cures als nostres espais, tant en l’àmbit de l’organització com en els nostres espais públics o privats. Com podem construir una xarxa de relacions constructives i combatives davant actes i violències masclistes. I per això farem servir, a partir d’avui, el hashtag #25NSororitat i us convidem a compartir-hi amb nosaltres experiències i quelcom que us faci recordar la sororitat.

També, com cada any, serem a la manifestació unitària contra les violències de gènere i us esperem a totes el divendres 25 de Novembre a:

 

  • Les 19h a Canaletes a Barcelona

 

  • Les 19h davant la Generalitat de Girona
  • Les 19:30h a Porta Pintada/Plaça Espanya a Palma
  • Les 19:30h a Plaça Vella del Vendrell
  • Les 19h a Plaça de la vila a Vilanova i la Geltrú
  • Les 19:30h a Estatua dels Despullats a Tarragona
  • Les 20:30h concentració davant l’Ajuntament a Blanes

Y el 24 de Novembre ens veiem també a:

  • Les 20:30h a Plaça Virrei Amat, manifestació nocturna a Barcelona (no mixte)
  • Les 20:30h a Plaça del Gas de Sabadell (no mixte)