Per un 1 de maig de totes les treballadores.

L’1 de maig és una oportunitat per mostrar als carrers la vigència i la força de la lluita de la classe obrera. Enguany vivim un 1 de maig caracteritzat per la consolidació de la precarietat en quasi totes les capes de la classe treballadora i les capes populars. Si fa uns anys la precarietat era vista com un tret característic de la gent jove, ara passa a normalitzar-se també en totes les generacions. Tot i això, la joventut continuem sent un dels sectors més vulnerables i matxacats pel sistema. Les condicions materials de la joventut de classe treballadora segueixen estant en un nivell mai vist des de la caiguda del franquisme i no sembla que hagi de canviar en curt termini.

Les joves hem vist dificultat el nostre accés a l’educació superior, sobretot des de la pujada de taxes universitàries del 66% i la dificultat de compaginar els estudis amb el treball. Paral·lelament veiem com la contraofensiva patriarcal insisteix en mantenir les dones en el nostre paper actual com a responsables dels treballs de reproducció i cura dins del sistema capitalista. Dins del context d’aquesta crisis brutal del capitalisme hem vist privat també el nostre dret a treballar dignament, arribant a taxes altíssimes d’atur juvenil a Catalunya, juntament amb un gran nivell de precarització del jovent treballador.

La ofensiva no ha estat només material sinó també ideològica. El sistema ens fa creure que els problemes de cada persona de classe treballadora només li afecten a ella, que els son nostres, independents i individuals. Aquesta idea ens separa, ens carrega amb la culpa i fa que ens avergonyim de patir les condicions que ens imposa el capitalisme. Només espantades, soles i avergonyides poden imposar-nos-les. Per això aquest 1 de maig ha de ser una jornada més combativa que mai. Una jornada per construir la unitat de la classe treballadora, perquè els problemes de cadascuna de nosaltres son els problemes de totes. Perquè les lluites de cadascuna són les lluites de totes.

La lluita per l’eliminació de les taxes universitàries i la paralització de la LOMCE,  per uns convenis dignes en sectors com el del contact center, la lluita per la visibilització dels col·lectius LGTB+, la lluita per revertir la precarització de tots els llocs de treball, sobretot els becaris i estudiants en pràctiques, la normalització social i laboral de totes les persones amb diversitat funcional no són sinó exemples de totes les lluites en els que només unides com a classe treballadora podrem vèncer. Cada una d’aquestes lluites ataca una manifestació concreta del sistema capitalista, són part de la mateixa lluita i per tant la lluita de totes. Totes som lesbianes, estudiants, dones, aturades i trans perquè totes som treballadores.

Per tots aquests motius us convidem a passar un 1 de Maig reivindicatiu amb la Joventut Comunista de Catalunya.

Aquest 1 de Maig, hi ha classe, hi ha lluita, Revoltem-nos!