Solidaritat amb els 8 internacionalistes detinguts vinguts d’Ucraïna

11021208_629933043774511_4033672725028328169_nEl passat divendres 27 de febrer, la Policia Nacional va detenir 8 internacionalistes d’arreu d’Espanya per haver combatut en el conflicte que, des de fa poc més d’un any, enfronta al govern titella dels EUA i la UE de Kíev i les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk.

Se’ls acusa de combatre en una organització terrorista, d’assassinat i d’afectar la neutralitat d’Espanya. Totes aquestes acusacions tenen dubtosa validesa legal, quan no és il·legal participar en conflictes estrangers, com tampoc es consideren a les milícies del Donbass com a organitzacions terroristes.
Al·legar també la “neutralitat” d’Espanya en el conflicte, frega el ridícul. Espanya, com tota la UE ha estat des del minut zero recolzant l’EuroMaidan i el subsegüent govern colpista.

Aquesta neutralitat queda encara més entredita quan no s’han detingut als mercenaris espanyols que lluiten al bàndol de la Junta colpista de Kíev.

Aquestes detencions s’emmarquen dins l’espiral repressiva que està prenent l’Estat Espanyol en aquests darrers temps, amb infinitat de casos: Isma i Dani, Llei Mordassa, Operació Pandora, i un llarg etcètera.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya condemnem amb fermesa la persecució d’aquells qui lluiten en les milícies antifeixistes del Donbass així com la criminalització de l’internacionalisme proletari.

Volem denunciar també un cop més, la complicitat de certs mitjans de comunicació, per la cobertura que han fet d’aquest cas, actuant més com a mitjans de propaganda del règim, que com a mitjans independents que se suposa que són.

Per tot això, convoquem a totes i tots els antifeixistes a la concentració d’avui, 5 de març, a les 20:00 hores a la plaça Universitat en solidaritat amb els companys detinguts.

L’internacionalisme i la lluita contra el feixisme no són cap delicte!
No passaran!