Solidaritat amb Wafa Charaf del Marroc

marrocEl passat 27 d’abril la camarada Wafa Charaf, membre de la Joventut de la Via Democràtica i de l’Associació Marroquina dels Drets Humans, després d’haver participat en una manifestació en defensa dels drets de la classe treballadora, va ser segrestada i agredida brutalment per uns agents de policia de paisà.

Després d’uns dies hospitalitzada va anar a presentar la denúncia.

El sorprenent de la sentència del judici, no és que solament els agressors van quedar impunes, sinó que se la va condemnar a un any de presó i a una multa de 50.000 dirhams (4.500€), sota l’acusació de “denúncia falsa” i difamació contra la policia.

El passat 20 d’octubre el Tribunal d’Apel·lació va decidir augmentar la pena d’un a dos anys de presó, en un judici totalment farsa.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya volem mostra la nostra més ferma condemna a aquests esdeveniments i la nostra màxima solidaritat cap a Charaf, les seves amistats i familiars.

Denunciem que això no es tracta tan sols d’una agressió contra ella, sinó contra tota la joventut treballadora marroquina i tot aquell o aquella que osi oposar-se al Rei del Marroc. Es tracta d’una pràctica molt comú acusar de “denúncia falsa” a qui denuncia tortures i maltractes per la policia.

Denunciem la hipocresia dels governs català i espanyol, que mentre s’omplen la boca parlant sobre els Drets Humans, després, en nom dels negocis, tenen una total complicitat amb el règim del Marroc. Un règim que ha demostrat masses vegades que no té cap mena de respecte pels Drets Humans, laborals i dels pobles. Potser hauríem de recordar allò que deia Joan Carles I: <<Mohammed VI és el meu germà>>

Finalment, exigim l’immediat alliberament i amnistia per a Charaf i per a tots els presos polítics marroquins.

 

Wafa Charaf llibertat!

 

Joventut Comunista de Catalunya

Barcelona, 24 d’octubre de 2014