2020: La joventut sobrevivint a la pandèmia i al capitalisme. SOCIALISME O BARBÀRIE!

20 Organitzacions Juvenils Comunistes europees ens vam reunir en el 103è aniversari de la Gran Revolució Socialista d’Octubre en la “Trobada Online d’Organitzacions Juvenils Comunistes Europees per Compartir Experiències” i vam intercanviar les nostres experiències sobre la lluita de la joventut durant la pandèmia de la COVID-19.

Des de l’esclat de la pandèmia, els treballadors de tot el món s’enfronten a nombrosos atacs als seus drets. El dret a la sanitat està sent destrossat pels governs capitalistes, que estan fomentant la indústria de la sanitat privada en lloc de la sanitat pública. El dret a l’educació se subestima per les polítiques que manquen de planificació, treballen en favor de l’educació privada com a sector econòmic, i destinen fons insuficients per a les escoles públiques. Els drets a l’habitatge, la cultura i l’esport s’enfronten també a atacs similars. Aquests problemes no són nous i no es van iniciar amb la COVID-19. El paper jugat per la pandèmia ha estat exposar-los encara més clarament.

Mentre els països capitalistes van fracassar en la satisfacció de necessitats per a una vida humana i saludable per als seus pobles, el gran èxit de Cuba, un país sota bloqueig estatunidenc durant gairebé 62 anys des de la Revolució, porta esperança a la nostra lluita.

Les organitzacions juvenils comunistes a Europa lluitem contra les polítiques antipopulars que van aprovar els governs després de l’esclat de la pandèmia i denunciem tots els atacs comesos amb l’excusa de la pandèmia per agreujar l’explotació. Rebutgem l’estancament imposat a la classe obrera i la joventut: treballar en pobres condicions sanitàries o morir de fam en les files dels aturats. Exigim que el pressupost estatal s’utilitzi per a les necessitats contemporànies del poble treballador i no per salvar o enriquir encara més als monopolis capitalistes. Cridem la joventut a alçar-se contra els esforços de la burgesia de col·locar el llast de la crisi econòmica capitalista a les espatlles de la classe obrera.

En l’aniversari de la Revolució d’Octubre i enmig d’una feroç pandèmia, mentre s’aprofundeix cada vegada més la competència entre països imperialistes, les organitzacions juvenils comunistes europees sotasignades enfortim la nostra solidaritat i ens mantindrem fermes en la nostra determinació que l’únic camí per treure a la humanitat de la crisi econòmica i sanitària actual és el socialisme.

.

Signants

Joves Socialistes del Partit Socialista Obrer de Croàcia
Organització Juvenil Democràtica Unida, EDON
Unió Juvenil Comunista, KSM
Moviment dels Joves Comunistes de França
Joventut Socialista Obrera Alemanya, SDAJ
Lliga Juvenil Comunista de Gran Bretanya
Joventut Comunista de Grècia, KNE
Moviment Juvenil Connolly, CYM
Front de la Joventut Comunista, FGC
Moviment de la Joventut Comunista, CJB
Joventut Comunista Portuguesa, JCP
Unió de la Joventut Socialista, UTS
Unió de la Joventut Comunista Leninista de la Federació Russa, LKSM RF
Lliga de la Joventut Comunista Revolucionària (Bolxevics), RKSMb
Lliga Juvenil Comunista de Iugoslàvia, SKOJ
Col·lectius de Joves Comunistes, CJC
Unió de Joventuts Comunistes d’Espanya, UJCE
Joventut Comunista de Catalunya, JCC
Joventut Comunista de Turquia, TKG
Joventut Comunista d’Àustria, KJÖ

.