La joventut vol viure en democràcia. Aturem l’ofensiva repressiva del PP.

 

La convocatòria de l’1 d’octubre, tot i que encara planteja dubtes sobre els mitjans materials per a la seva celebració, ha portat al límit la ja de per si limitada democràcia espanyola. El règim monàrquic, de la mà del PP, la complaença del Rei, i de partits com C’s i el PSOE, han posat en marxa una ofensiva repressiva. Identificacions a mitjans de comunicació i a periodistes, la imputació de més de 700 alcaldes i alcaldesses, una nova querella contra la Mesa del Parlament, escorcolls a impremtes i l’expropiació de més d’una tonelada de propaganda pel referèndum, la prohibició d’actes a Madrid, Gijón i Vitòria, traves administratives per celebrar actes a Catalunya, identificacions a persones que fan campanya, el control dels pagaments als proveïdors de la Generalitat i l’amenaça constant de suspendre l’autogovern formen part d’una ofensiva que ens està situant a les portes d’un Estat d’excepció.

 

La ofensiva autoritària del PP, com a braç executor del règim del 78, ha de tenir una resposta per part de tots els sectors democràtics. Des de la Joventut Comunista de Catalunya fem una crida a les organitzacions juvenils, estudiantils i sindicals, i a tota la joventut catalana, a organitzar una resposta contundent a l’Estat d’excepció que ens estan imposant. Una resposta que ompli els carrers i buidi les aules. Una resposta que sigui un clam per la democràcia.

 

La joventut vol viure en democràcia. No volem viure en un règim neofranquista. No només volem votar el futur del nostre país, sinó que volem viure en un país en el que es respectin tots els drets civils, polítics i socials. No volem viure en un país que retrocedeixi al franquisme, i que visqui la suspensió de l’autogovern.

 

A Barcelona,
el 16 de setembre de 2017

 

Comitè Central de la
Joventut Comunista de Catalunya