Per Palestina i per la pau: aturem la seva guerra!

Assistim a una escalada bèl·lica sense precedents a l’Orient Mitjà. L’Estat sionista continua amb el seu genocidi contra el poble palestí a Gaza d’una forma descaradament brutal amb el suport explícit de la Unió Europea, l’OTAN i els Estats Units.

L’atac d’Israel al consolat iranià de Damasc va ser un nou exemple del bel·licisme sionista, afirmant així el seu paper com a desestabilitzador de la regió al servei de l’imperialisme ianqui. La resposta de l’Iran no s’ha fet esperar i diumenge llençaven míssils contra territori israelià. El govern genocida de Benjamin Netanyahu ja parla de represàlies contra l’Iran i la tensió cada cop és més alta. L’atac iranià es dona també en un context de desesperació del poble palestí. Mentrestant, Occident manté el comerç d’armes amb Israel, es posa al costat dels sionistes i atia la idea d’una guerra a gran escala.

Aquesta escalada arriba en un moment en què sonen tambors de guerra des d’Europa. La Unió Europea ja parla obertament que cal preparar-se per la guerra i aposten per augmentar el pressupost de defensa i militaritzar encara més Europa. França no descarta la possibilitat d’enviar tropes a Ucraïna, Alemanya, a més d’haver entrat en una deriva autoritària contra el moviment de solidaritat amb Palestina, ja debat sobre reinstaurar el servei militar obligatori i els països de l’Est d’Europa -Polònia i els estats bàltics especialment- demanen a la UE més mà dura contra Rússia. A l’Estat espanyol, malgrat les proclames de l’autoanomenat govern més progressista de la història, continua el comerç d’armes amb Israel i darrerament coneixíem que l’OTAN té previst instal·lar una base naval a Maó (Menorca), base que serviria per donar suport militarment a l’Estat sionista.

Davant d’aquesta època bel·licista a la qual ens enfrontem, des de la Joventut Comunista de Catalunya afirmem que:

  1. Cal seguir lluitant per reconèixer i garantir la llibertat de Palestina. Cal posar fi, doncs, al genocidi i l’apartheid israelians i això només es donarà amb el boicot contra l’Estat sionista i aturant tota mena de relació i el comerç d’armes.
  2. L’escalada bèl·lica actual no respon a una suposada defensa de la llibertat i la democràcia, sinó a la pèrdua de l’hegemonia dels EUA i Europa a escala global.
  3. Combatrem el discurs del xoc de civilitzacions que s’ha anat imposant des de la fi de la Guerra Freda, també entre sectors de l’esquerra, amb el qual es justifica la militarització per a fer front a les suposades amenaces contra el model de vida occidental i capitalista que arriben de la resta del món. És la lluita de classes i no pas cap guerra d’identitats la que explica la situació geopolítica actual.
  4. Hem de seguir activant el moviment de solidaritat i per la pau amb unitat d’acció entre totes les forces internacionalistes del país per tal de fer front a l’escalada i als discursos obertament bel·licistes que impregnen la nostra societat.

Comitè Executiu de la JCC

15/04/2024