La JCC respecte la unitat dels i les comunistes de Catalunya i el Congrés de l’1N

Davant els darrers esdeveniments i fets vers el procés d’unitat comunista protagonitzat, principalment, pel PCC i el PSUC-Viu, però també per altres sectors i persones que es reclament de l’ideal comunista, i respecte la celebració del Congrés d’Unitat Comunista de l’1 de novembre, la Joventut Comunista de Catalunya expressa el següent:

1. Considerem que tal i com s’està concretant la resolució del procés d’unitat iniciat entre el PSUC-Viu i el PCC és insuficient i presenta moltes limitacions respecte als objectius que inicialment ens varem marcar així com pels reptes que tenim per endavant en tant que esquerra política i classe treballadora en l’actual context de crisi capitalista i crisi del Règim del 78.

2. Tot i reconèixer les objectives limitacions del Congrés d’Unitat de l’1 de novembre, creim importan posar-lo en valor ja que creiem que aquest no representa la finalització de cap procés, ans al contrari, considerem que esdevé el primer pas i la concreció d’un procés d’unitat que haurà de desplegar-se en els següents mesos. De la mateixa manera, també volem posar en valor el Congrés d’Unitat donat que representa la voluntat d’actualització del projecte comunista en l’actual etapa del capitalisme.

3. Manifestem públicament la nostra participació al Congrés d’Unitat a partir d’una delegació de la direcció i en qualitat de convidats. Així mateix, exigim el reconeixement i el respecte a la realitat política i orgànica que representa la JCC, així com als seus ritmes i debats interns relatius a la unitat comunista i al nostre futur referent partidari.

4. Manifestem la nostra voluntat de continuar contribuint a tots els nivells la unitat dels i les comunistes de Catalunya, interpel·lant i obrint tots aquells espais de comunicació, participació i de diàleg necessaris per tal d’així fer-ho efectiu.

Visca la unitat dels i les comunistes de Catalunya!
Visca la unitat de la classe treballadora!

Dissabte, 8 de novembre de 2014
Comitè Central de la Joventut Comunista de Catalunya