La JCC amb les mobilitzacions estudiantils de març

Aquest març comença amb molta agitació als centres d’estudi.

D’una banda, el 2 de març les estudiants universitàries sortiran a reivindicar la baixada del 30% dels preus i l’equiparació de preus de màster a preus de grau, i el 9 de març la comunitat educativa en el seu conjunt durà a terme una Vaga Estatal d’Ensenyament.

El passat 17 de novembre milers d’estudiants van recòrrer els carrers de Barcelona reivindicant la universitat gratuïta i demanant pases cap a la gratuïtat. La primera pasa que es demana és la baixada pel proper curs del 30% de les taxes i l’equiparació de preus i màsters. Les taxes elevades actuals suposen una privació en l’accès a la universitat de la classe treballadora, el sistema post-bolonya dificulta la compatibilització d’estudis i treball el qual, juntament amb aquests preus incideixen en la composició de classe a les universitats. La universitat gratuïta és una aposta ferma de la JCC per tal de revertir la discriminació de classe a l’hora d’accedir als estudis superiors universitaris.

Pel que fa a l’ensenyament secundari, aquests curs ha tingut diverses mobilitzacions contra el sistema de revàlides al qual el Govern estat ha renunciat, reimplantant el sistema de la selectivitat. No obstant, aquest ha estat susceptible de modificacions d’última hora que transformaven l’avaluació a meitat de curs pels alumnes de 2n de Batxillerat. Aquest 9 de març sortirem al carrer convocats per l’AEP, altres organitzacions sindicals tant estudiantils com de treballadaores, plataformes i altres organitzacions per mostrar el nostre posicionament contrari a la LOMCE i les retallades, per reivindicar l’escola pública, laica i de qualitat i per la millora de l’ensenyament.

Així doncs, des de la JCC cridem a l’estudiantat universitari català a secundar la vaga del 2 de març i a la comunitat educativa la vaga estatal del 9 de març.

 

photo_2017-03-01_17-55-51

Manifest de la JCC pel 25N #25NSororitat

 

 

asset

Sororitat i feminisme combatiu

Arribem al 25 de Novembre amb 39 feminicidis a l’estat. 39 assassinades només per ser dones dins una societat misògina. Aquest sistema heteropatriarcal ens està matant dia rere dia, un sistema que es manté d’en peus sotmetent-nos, atacant-nos a partir de violències més diàries i invisibles fins a l’assassinat. Aquestes violències estructurals ens posicionen com a dèbils, simples cuidadores, inferiors, propietat d’algú altre.

Però davant aquestes agressions constants tenim unes eines importantíssimes: el feminisme i la sororitat. La sororitat és el concepte que fem servir per a parlar de l’empatia necessària entre les dones, aquella que eludeix les diferències entre nosaltres i ens fa ser solidàries les unes amb les altres, donant-nos suport i aplicant la proclama feminista “si en toquen a una ens toquen a totes”. D’aquesta manera, entenem les cures i el suport mutu com les armes revolucionàries que són. El sistema heteropatriarcal ens educa per a créixer soles, dèbils i indefenses, però nosaltres som conscients que només juntes podem tirar endavant.

Volem parlar d’experiències pròpies, de què és i com ens sentim davant els atacs masclistes, però sobretot volem parlar de com som capaces de sortir-nos-en soles, però també de com més fortes som quan tenim una companya al costat.

Des de la JCC volem aprofitar aquest 25N per reflexionar sobre aquest concepte, com podem aplicar la sororitat i les cures als nostres espais, tant en l’àmbit de l’organització com en els nostres espais públics o privats. Com podem construir una xarxa de relacions constructives i combatives davant actes i violències masclistes. I per això farem servir, a partir d’avui, el hashtag #25NSororitat i us convidem a compartir-hi amb nosaltres experiències i quelcom que us faci recordar la sororitat.

També, com cada any, serem a la manifestació unitària contra les violències de gènere i us esperem a totes el divendres 25 de Novembre a:

 

  • Les 19h a Canaletes a Barcelona

 

  • Les 19h davant la Generalitat de Girona
  • Les 19:30h a Porta Pintada/Plaça Espanya a Palma
  • Les 19:30h a Plaça Vella del Vendrell
  • Les 19h a Plaça de la vila a Vilanova i la Geltrú
  • Les 19:30h a Estatua dels Despullats a Tarragona
  • Les 20:30h concentració davant l’Ajuntament a Blanes

Y el 24 de Novembre ens veiem també a:

  • Les 20:30h a Plaça Virrei Amat, manifestació nocturna a Barcelona (no mixte)
  • Les 20:30h a Plaça del Gas de Sabadell (no mixte)