Prou assassinats, persecució i tortura contra el jovent comunista d’Ucraïna

00-kpu-member-the-ukraine-30-01-14Com a resultat d’un cop d’estat, que succeí a Kíev el febrer de 2014, un règim feixista, criminal i oligàrquic s’ha establert a Ucraïna. Sembla que amb la guerra civil no en té prou aquest règim, també han declarat obertament la guerra als treballadors, al Partit Comunista d’Ucraïna (KPU) i a la Unió Leninista de Joves Comunistes d’Ucraïna (LKSMU o Komsomol).

Després d’intentar prohibir les activitats del Partit Comunista i apartar-los de la vida política d’Ucraïna, el règim ha començat a eliminar físicament als militants comunistes. Donem només un pocs exemples de la repressió i intimidació física cap a membres de la Komsomol:

– Igor Plitsyn, secretari del Comitè Local de Kíev, el desembre de 2014, va ser brutalment apallissat quan vint sicaris armats amb martells i porres van entrar dins d’una de les seus del KPU, mentre ell hi estava dins. També van destruir material del Partit.

– Mikhail Kononovich i Alexander Kononovich, germans, primer secretari del Comitè Central i primer secretari del
Comitè Regional de Volyn, han sigut segrestats fins a dues vegades per les bandes feixistes.

– Alexander Nekrot, editor en cap del web “Red Volyn”, els nazis li van cremar la casa i va ser obligat a
refugiar-se a Rússia junt amb la seva dona.

– Olga Smirnova, de 17 anys, va ser greument apallissada i obligada a abandonar casa seva amb la seva mare per
refugiar-se a Bielorrússia.

– Denis Chubakha, membre del Comitè Central, va ser segrestat a la zona controlada per l’exèrcit ucraïnes de
Donetsk, per organitzar protestes ciutadanes contra els excessos de les unitats punitives de l’Exèrcit
d’Ucraïna.

– Alexander Efimov, primer secretari del Comitè Regional de Donetsk, mentre la zona era sota control de les
autoritats de Kíev, va ser apallissat per participar en les manifestacions del març de 2014.

– Vitaly Shelehov, primer secretari del Comitè Regional de Kharkiv, està sota investigació criminal, per
organitzar manifestacions anti-guerra.

– Alexander Alexandrovsky, estava perseguit per tenir propaganda anti-guerra, va tenir el temps just per
refugiar-se a la frontera Rússia, quan nazis armats van arribar a casa seva per eliminar-lo físicament.

– Vitali Mazur, membre del Comitè Central per la regió de Chernivtsi, va ser apallissat i obligat a abandonar el
país per participar en manifestacions anti-guerra.

– Oleg Schcherbak, de Slavyansk, amb l’entrada de les forces armades d’Ucraïna, els nazis li van cremar a
l’esquena l’escut d’armes d’Ucraïna. També va ser obligat a desplaçar-se a Kíev.

– Andrey Pokaznoy, president de la Comissió de Control Central, va ser expulsat de La universitat a Ivano-
Frankivsk per organitzar la campanya “Joves Comunistes per la Pau”

– Dmitry Vlasyuk, va ser brutalment apallissat (va perdre dues dents i va ser apunyalat diverses vegades), perquè
havia organitzat un recol•lecta d’ajuda humanitària per a la població civil que està patint el conflicte del
sud-est d’Ucraïna.

– Sergei Kucher, membre del Comitè Central per la regió de Zhytomyr, va ser brutalment apallissat durant la
manifestació contra l’abolició dels programes de garantía social.

Al voltant de 1.500 comunistes i membres del Komsomol han abandonat el país intentant evitar represàlies. Durant l’any passat a Ucraïna 48 comunistes han sigut assassinats, 152 estan desapareguts, 300 es troben detinguts i al voltant de mil membres del KPU i la Komsomol estan sent investigats per càrrecs penals.

Les forces de l’ordre refusen exercir l’acció penal contra els segrestos i atacs a les oficines del KPU i la Komsomol. El Partit Comunista i la Komosomol han tingut grans pèrdues materials en els robatoris i les cremes de les seves propietats, per valor de milions de dòlars. Més de quatre dotzenes de vehicles del partit han sigut robats i no s’ha instituït ni una sola causa penal contra els nazis i els bandits.

La Federació Mundial de la Joventut Democràtica condemna novament els recents esdeveniments a Ucraïna, els quals estan connectats amb la violència dels nazis i feixistes d’Ucraïna, amb el suport indirecte de diversos poders en la UE i els EUA.

La FMJD condemna fermament el règim de Kíev el qual a llançat una onada de repressió i violència física contra els militants de la Komsomol. Fem una crida a la comunitat progressista del món, així com als líders dels països de la UE que tenen influència sobre Kíev, de fer tots els esforços per tal establir una verdadera democràcia a Ucraïna i aturar la persecució a la Unió Leninista de Joves Comunistes d’Ucraïna, en comptes de dir paraules buides sobre la necessitat de suport cap a la “jove democràcia ucraïnesa”.

Budapest, 21 d’abril de 2014
Federació Mundial de la Joventut Democràtica

Óscar López Rivera excarceració ja!

oscar lopez riveraLa Federación Mundial de Juventudes Democráticas expresa su total apoyo a la campaña internacional por la liberación de Oscar López Rivera, símbolo de la patria irredenta que es Puerto Rico. Con 72 años de edad, el próximo mes de mayo va a cumplir 34 años de prisión en las cárceles del imperio estadounidense por luchar por la libertad de su patria última colonia de América. Oscar ha sido continuador y ejemplo de la lucha por liberar a Puerto Rico e integrarlo a Latinoamérica, que es su entorno natural, histórica y espiritualmente dicho. El movimiento para excarcelarlo ha logrado que gente de diferentes ideologías religiosas, políticas, sindicales, grupos de interés, grupos de presión, gente de pueblo, de luchas comunitarias, se hayan involucrado en la solicitud al presidente de Estados Unidos en reclamo de su excarcelación, no de su liberación, porque él es un hombre libre.

La lucha de Oscar López Rivera es por su pueblo y la lucha ya consensuada del pueblo de Puerto Rico, por encima de cualquier diferencia, es por Oscar. Esa imbricación de pueblo y líder, de líder y pueblo, para la salvación mutua, se da en la lucha para excarcelar a Oscar y con esa lucha nos liberamos un poco cada uno de nosotros.

La juventud progresista y antiimperialista del mundo, toma como bandera suya la lucha para excarcelar a Oscar, fortalece el reclamo moral que hacemos al Presidente de Estados Unidos para que comprenda, que tiene en la cárcel a uno de nuestros hijos más preclaros y cada día que pasa en prisión, es un acto de tiranía, ejercida a nombre de la fuerza bruta, porque no existe razón, ni en derecho ni en justicia, para que esa opresión de una nación contra un hombre por sus ideales, subsista.

Comitè Central de la FMJD
Budapest, 7 d’abril de 2014

La JCC celebra la III Escola de Formació Lina Òdena

Imatge d'enllaç permanent incrustada

El passat cap de setmana es va celebrar la tercera edició de l’Escola de Formació Lina Òdena, un projecte que va nàixer amb el procés d’unitat juvenil comunista i que es consolida amb aquesta edició. Com en les altres edicions es va fer a El Masnou.

La tercera Escola de Formació de la JCC va començar amb el debat sobre l’estratègia i la tàctica del moviment comunista i la situació de la classe treballadora. Pel que fa a l’estratègia es van fer dos tallers simultanis, un per a persones que han entrat aquest any a la Joventut Comunista i un altre per a persones que ja porten temps a la organització. En el primer es van explicar els conceptes bàsics per planificar una bona estratègia i una bona tàctica. En el segon, a partir d’un ponència de l’historiador Joan Tafalla, es va aprofundir en alguns conceptes a partir de l’obra d’Antonio Gramsci.

Pel que fa a l’estat de la classe obrera, es van fer dues ponències. La primera, a càrrec de l’historiador Javer Tébar, sobre les transformacions en el món del treball, centrant el debat en la tesi de Guy Standing sobre l’aparició del “precariat” com a nova classe social. La segona, a càrrec de l’advocada Jessica Boloncel, sobre com ha evolucionat el dret laboral a partir de les darreres reformes laborals.

Durant la tarda també es va debatre sobre la confluència i la unitat popular de cara a les eleccions municipals del maig. En aquest debat vàrem comptar amb la participació de Carlos García, de la UJCE, i la candidata d’EUiA a Barcelona en Comú, Mercedes Vidal. Així mateix, es va fer un breu taller sobre el cas dels camarades Isma i Dani, amb la participació del Dani, que va comptar amb la presència del Dani per explicar-nos la campanya de suport dels darrers mesos.

Imatge d'enllaç permanent incrustada

Com en cada edició, l’Escola Lina Òdena va comptar amb moments d’oci com el ja clàssic Trivial preparat per a l’ocasió. En aquest joc es van fer un seguit de preguntes sobre l’actualitat i cultura, i temes relacionats amb el moviment obrer i el comunisme.

Diumenge al matí es va continuar amb un taller sobre feminisme, a càrrec que de l’educadora social Adriana Sabaté. En aquest es van tractar els rols de gènere en les organitzacions, i la sobremasculinització dels espais de participació política i social. A més, es va tenir un debat sobre com canviar aquestes dinàmiques, i com establir mecanismes per assegurar la igualtat de gènere en les organitzacions polítiques.

L’Escola va finalitzar amb un taller sobre el conflicte armat a Ucraïna i els interessos geoestratègics que actuen en aquest.

La Joventut Comunista de Catalunya davant la criminalització de la protesta social

logojcc_petit

Des de la Joventut Comunista de Catalunya volem expressar el nostre sentiment de rebuig a la condemna a dos anys de presó a la qual es veu sotmès el company Jheysson, així com molts altres lluitadores, en les protestes que van seguir a l’intent de desallotjar el Centre Social Okupat i Autogestionat Can Vies, al barri barceloní de Sants.

En un procés judicial marcat per una evident imparcialitat, on el testimoni de dos agents de la BRIMO ha prevalgut per sobre d’altres 7 persones presents en els actes jutjats, entenem que aquest respon a una creixent criminalització de la protesta social en els darrers anys, on tenim multitud d’exemples, tals com el cas dels companys Isma i Dani i la repressió a centenars de treballadors i treballadores arreu de l’estat.

Coneixem sens dubte les causes d’aquest augment de la repressió: l’augment de les mobilitzacions populars i de l’organització del conflicte social dels darrers anys, fa perillar els ciments del règim, el qual respon amb l’estratègia de la por. Per tant, tenim ben clar la resposta a la persecució a la qual ens veiem sotmesos: més lluita, més mobilització, més solidaritat.

Si la repressió no s’atura, la repressió tampoc!

Solidaritat amb els 8 internacionalistes detinguts vinguts d’Ucraïna

11021208_629933043774511_4033672725028328169_nEl passat divendres 27 de febrer, la Policia Nacional va detenir 8 internacionalistes d’arreu d’Espanya per haver combatut en el conflicte que, des de fa poc més d’un any, enfronta al govern titella dels EUA i la UE de Kíev i les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk.

Se’ls acusa de combatre en una organització terrorista, d’assassinat i d’afectar la neutralitat d’Espanya. Totes aquestes acusacions tenen dubtosa validesa legal, quan no és il·legal participar en conflictes estrangers, com tampoc es consideren a les milícies del Donbass com a organitzacions terroristes.
Al·legar també la “neutralitat” d’Espanya en el conflicte, frega el ridícul. Espanya, com tota la UE ha estat des del minut zero recolzant l’EuroMaidan i el subsegüent govern colpista.

Aquesta neutralitat queda encara més entredita quan no s’han detingut als mercenaris espanyols que lluiten al bàndol de la Junta colpista de Kíev.

Aquestes detencions s’emmarquen dins l’espiral repressiva que està prenent l’Estat Espanyol en aquests darrers temps, amb infinitat de casos: Isma i Dani, Llei Mordassa, Operació Pandora, i un llarg etcètera.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya condemnem amb fermesa la persecució d’aquells qui lluiten en les milícies antifeixistes del Donbass així com la criminalització de l’internacionalisme proletari.

Volem denunciar també un cop més, la complicitat de certs mitjans de comunicació, per la cobertura que han fet d’aquest cas, actuant més com a mitjans de propaganda del règim, que com a mitjans independents que se suposa que són.

Per tot això, convoquem a totes i tots els antifeixistes a la concentració d’avui, 5 de març, a les 20:00 hores a la plaça Universitat en solidaritat amb els companys detinguts.

L’internacionalisme i la lluita contra el feixisme no són cap delicte!
No passaran!

Butlletí nº3

Butlletí nº3. Divendres 6 de febrer de 2015

SEGUEIX-NOS
 

AGENDA

07/02. 12h
CONCENTRACIÓ CONTRA EL CAP DE LA POLICIA LOCAL DE GAVÀ
Ramba de Gavà 

30/01/15.20h
ACCIÓ PER UN TRANSPORT PÚBLIC POPULAR
Pl. Catalunya (BCN) +info

 

14/02. 16:30
CONFERÈNCIA SECTORIAL D’ESTUDIANTS
Can Batlló (Sants)


FORMACIÓ

>>Las seis características fundamentales de un partido comunista. A. Cunhal>> Espontaneidad y direcció consciente. A. Gramsci

>> El comunismo y la familia. A. Kollontai

LA JCC EXIGEIX L’ABSOLUCIÓ DE L’ISMA I EL DANI

>>Resolució del Comitè Central de la Joventut Comunista de Catalunya.

Durant la Vaga General del 29 de març de 2012,  l’Isma i el Dani, estudiants de la Facultat de Física, companys de l’Assemblea de Física i Química i militants de l’Associació d’Estudiants Progressistes així com també de la Joventut Comunista, van ser detinguts de forma injustificada a prop de l’Avinguda Diagonal durant el matí de la vaga +info


La JCC celebrarà la seva II Conferència d’Estudiants

>>Serà el 14 de febrer a Can Batlló (Sants)

En front els brutals atacs a l’educació que estem patint, les estudiants ens hem d’organitzar perquè necessitem tota la força per continuar en la lluita. Conquerim i defensem una educació al servei del poble, una educació popular que ens permeti transformar el món! +info


La JCC dóna suport a la concentració per la dimissió del cap de la policia local de Gavà

>>El judici de l’Isma i el Dani està al caure

El col·lectiu del Baix Llobregat Litoral de la JCC demana la dimissió del cap de la policialocal de Gavà +info


 Joventut Comunista de Catalunya
Portal de l’Àngel, 42, BCN | 935001677

 

La JCC dóna suport a la concentració a Gavà per la dimissió del cap de la policia local

|JCCBLLL

|Comunicat del col·lectiu del Baix Llobregat Litoral de la JCC|

L’emissió de Ciutat Morta al programa “Sala 33” va ser tot un èxit, aconseguint que arribes a més de 500 milers d’espectadors, una dada històrica per a una emissió del 33.

El documental es va emitir amb 5 minuts de censura, censura que va demanar en Víctor Gibanel, repressor del 4F i actual inspector en cap de la guàrdia urbana de Gavà.

Aquest cap de policia va ser el mateix que va manar desallotjar l’hort urbà ocupat de Gavà d’una forma dubtosa de ser legal. Tot juntament amb una serie de detencions violentes contra joves del poble durant els anys 2013 i 2014 que per desgràcia, no tindrien cap ressò als medis de comunicació.

Després de conèixer la procedència de Gibanel, l’alcaldessa de Gavà continuà donant suport a Gibanel. Llavors, el grup municipal d’ICV-EUiA demanà en un comunicat esborrat posteriorment el ces com a inspector de Gibanel. Després d’això ICV donà suport a Gibanel, mentre que la postura d’EUiA no queda marcada, cosa que per a nosaltres és inadmissible.

Per tot l’ocorregut al poble de Gavà i per l’absolució dels companys Isma i Dani que havent tingut la mateixa jutgessa d’instrucció que el cas 4F, ara s’enfrontaran en un judici penal a 8 anys i 9 mesos de presó per participar en la vaga del 29M del 2014,

la JCC-Baix Llobregat Litoral s’afegeix a la convocatòria del dia 7 de febrer, i reclama al govern municipal de Gavà que cessi com a inspector en cap de la guàrdia urbana a Víctor Gibanel, i en cas contrari, la dimissió de l’alcaldessa i la sortida immediata d’ICV-EUiA del govern municipal.

Contra la repressió policial institucionalitzada, cap pas enrere!

LA JCC EXIGEIX L’ABSOLUCIÓ DE L’ISMA I DANI, DETINGUTS DURANT LA VAGA DEL 29 DE MARÇ DE 2012

ISMADANI

|Resolució de la JCC|

Durant la Vaga General del 29 de març de 2012,  l’Isma i el Dani, estudiants de la Facultat de Física, companys de l’Assemblea de Física i Química i militants de l’Associació d’Estudiants Progressistes així com també de la Joventut Comunista, van ser detinguts de forma injustificada a prop de l’Avinguda Diagonal durant el matí de la vaga.

Van arribar a passar 34 dies en presó preventiva (paral·lelament al Javi detingut al Clot) per ordre de la jutgessa d’Instrucció, Carmen García Martínez. Finalment el 4 de maig de 2012, van ser posats en llibertat provisional; sense poder assistir a cap mobilització al carrer i amb la imposició de signar cada dues setmanes a la Ciutat de la Justícia.

Dos anys després, el procés d’Instrucció ha finalitzat i tenim la qualificació final de la Fiscalia, que demana 8 anys i 9 mesos de presó, tant pel Dani com per l’Isma, així com una Responsabilitat Civil de quasi 6000 €. El judici, que durarà 3 dies, serà el 9, 10 i 11 de març del 2015.

En el context actual, en què s’intenta normalitzar la repressió, amb exemples com la Llei Mordassa o la modificació del Codi Penal cal cohesió per fer front a un Estat que criminalitza aquells qui gosen alçar la veu

Des de la  Joventut Comunista de Catalunya volem expressar el nostre total rebuig a la criminalització de la protesta y a la deriva repressiva que està assumint el govern del Partit Popular. Així com també exigim l’absolució de l’Isma i el Dani, detinguts i jutjats per exercir com a estudiants el dret a vaga i defensar els drets laborals.

Barcelona, 01 de febrer de 2014
Comitè Central de la Joventut Comunista de Catalunya

Comunicat de la JCC en suport a Cas Alfon

Aquest dimarts 25 de novembre l’Audiencia Provincial de Madrid jutja a l’Alfonso Fernandez Ortega, conegut com ‘Alfon’ pels fets ocorreguts durant la vaga general del 14 de novembre de 2014 al barri madrileny de Vallecas.

Se l’acusa de portar una motxilla amb material per fabricar explosius i s’enfronta a una pena de cinc any i sis mesos de presó. L’Alfon va estar 56 dies en presó preventiva després de ser detingut el matí del 14 de novembre, juntament amb la seva companya, posada en llibertat hores més tard.

Des de la Joventut Comunista de Catalunya (JCC) volem expressar tot el nostre suport a l’Alfon i la seva família, amics i camarades, qui com tants altres han estat víctimes de muntatges policials i de la repressió sistematitzada i cada vegada més institucionalitzada per part de l’Estat.

Davant de la opressió i la censura la nostra resposta és cada vegada més clara i contundent: Lluita, resistència i solidaritat entre companys, perquè avui és l’Alfon però demà podria ser qualsevol de nosaltres.

Així doncs la JCC volem deixar palès la nostra total solidaritat amb l’Alfon i exigim la seva immediata absolució. Alfon absolució!

alfon

Joventut Comunista de Catalunya (JCC)

25 de novembre de 2014